UKUSNE NOVINE

GASTRO CVEBE: Evo što se novo kuha na najukusnijoj sceni u Hrvatskoj!

 Berislava Picek / CROPIX
Evo što ne smijete zaobići!

Jesenski Wine&Walk

Istria Wine and Walk Facebook page

Tradicionalni proljetni Istria Wine and Walk od ove godine dobiva i svoju jesensku priču. Staza je malo kraća u odnosu na proljetnu inačicu i bliže je moru. Start je u blizini novigradskog hotela Aminess Maestral, a staza duga deset kilometara prolazi i pokraj barokne palače. Na stanicama za okrjepu nudit će se jela od inćuna, sardela, kapešanta i kanaštrela, brodet i mnoga druga, naravno uz vina najpoznatijih istarskih vinara. Stoga, 23. rujna svakako rezervirajte za put u Istru (više na www.coloursofistria.com).

Štrudlafest u Jaškovu

Sisak, 120916.
U selu Bok pored Siska brali smo stare sorte jabuka.
Selo je zasticeno kao nematerijalno dobro i nalazi se na obali rijeke Save.
Uz pomoc mjestana nasli smo i nabrali 4 sorte jabuka, radili smo jabucni ocat i spremali jabuke za zimu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
CROPIX

Nakon što je prije dvije godine u Jaškovu pokraj Ozlja ispečena najduža štrudla na svijetu, od čak 1479,38 metara, nastavljena je priča o ovoj starinskoj hrvatskoj slastici na Štrudlafestu. Ove će se godine u selu Jaškovo 3. rujna održati drugi po redu, a osim što će se imati priliku kušati najbolje štrudle (s više od 50 vrsta punjenja), moći će se sudjelovati na gastro-radionicama za djecu i odrasle (više na www.strudlafest.com). 3

Prestižna nominacija za vinariju Kabola

The Luxury Travel Guide ekskluzivna je globalna platforma koja predstavlja izvornost i ekskluzivnost turističke ponude iz cijelog svijeta, a njezin tim putuje, pronalazi i odabire najbolja mjesta vrijedna putovanja te ih uvrštava u svoj vodič. Ove godine u njihov uži izbor ušla je istarska Vinarija Kabola. Držimo im fige!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:06