EVO ŠTO

GASTRO CVEBE: Nešto se novo kuha na najukusnijoj sceni u Hrvatskoj!

 Berislava Picek / CROPIX
Nešto se dobro kuha!

Dani otvorenih butelja

Corkscrew and bottle of wine on the board
Getty Images/iStockphoto

Jučer je počela jesen, ali i “Dani otvorenih butelja - Zagrebačka vinska špica”. Naime, sve do kraja ove godine, svake subote na Štrosu, odnosno Strossmayerovom šetalištu na Gornjem gradu u Zagrebu ljubitelji vina imat će prilike kušati buteljirana vina (naravno, na čaše) koja su ili osvojila medalje ili na neki način zaslužila da ih se kuša, a kasnije, možda i kupi te spremi u privatnu vinoteku. “Dani otvorenih butelja” započeli su vinima Iločkih podruma, a već unaprijed se veselimo subotama na Štrosu.

U Santiny na večeru

Spaghetti Carbonara with bacon and cheese
Getty Images/iStockphoto

Na mjestu nekadašnjeg restorana Babylon niknuo je hotel i restoran Santiny. Hotel s 4 zvjezdice koji raspolaže s 24 sobe i dvije kongresne dvorane, a nama je bio jako zanimljiv restoran u kojem tradiciju i moderne smjernice u kulinarstvu spaja chef Ivica Fajt. Za pripremu zavodljivih jela chef upotrebljava voće i povrće s okolnih OPG-ova, nabavlja se svježa morska riba, svježe meso iz domaćeg uzgoja, chef sam mijesi kruh, rade se tijesta... Uglavnom, kušali smo tanjure zbog kojih se isplati navratiti u Svetu Nedelju.

Novi jelovnik u El Toru

Zagreb 090317.
Novi restoran na gastro sceni s latniamerickom kuhinjom potpisuje kuhar Mario Mihelj.
Interijer je uredio arhitekt Christian Rendulic iz biroa Arhitektura.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

U jesensku su se shemu umrežili i u zagrebačkom El Toro restaurant&baru. Naime, chef Mario Mihelj je dolaskom novog godišnjeg doba izmijenio jelovnik i unio mnoge novosti i zanimljivosti. Zapravo, jela su klasičnija, ali pripremljena na latinoamerički način, poput burgera, rebarca i aromatizirane grilane hobotnice. Mi smo probali ceviche od brancina koji nas je oduševio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:08