Dani otvorenih butelja
Jučer je počela jesen, ali i “Dani otvorenih butelja - Zagrebačka vinska špica”. Naime, sve do kraja ove godine, svake subote na Štrosu, odnosno Strossmayerovom šetalištu na Gornjem gradu u Zagrebu ljubitelji vina imat će prilike kušati buteljirana vina (naravno, na čaše) koja su ili osvojila medalje ili na neki način zaslužila da ih se kuša, a kasnije, možda i kupi te spremi u privatnu vinoteku. “Dani otvorenih butelja” započeli su vinima Iločkih podruma, a već unaprijed se veselimo subotama na Štrosu.
U Santiny na večeru
Na mjestu nekadašnjeg restorana Babylon niknuo je hotel i restoran Santiny. Hotel s 4 zvjezdice koji raspolaže s 24 sobe i dvije kongresne dvorane, a nama je bio jako zanimljiv restoran u kojem tradiciju i moderne smjernice u kulinarstvu spaja chef Ivica Fajt. Za pripremu zavodljivih jela chef upotrebljava voće i povrće s okolnih OPG-ova, nabavlja se svježa morska riba, svježe meso iz domaćeg uzgoja, chef sam mijesi kruh, rade se tijesta... Uglavnom, kušali smo tanjure zbog kojih se isplati navratiti u Svetu Nedelju.
Novi jelovnik u El Toru
U jesensku su se shemu umrežili i u zagrebačkom El Toro restaurant&baru. Naime, chef Mario Mihelj je dolaskom novog godišnjeg doba izmijenio jelovnik i unio mnoge novosti i zanimljivosti. Zapravo, jela su klasičnija, ali pripremljena na latinoamerički način, poput burgera, rebarca i aromatizirane grilane hobotnice. Mi smo probali ceviche od brancina koji nas je oduševio.