ČESTITKE CHEFU ROVINJSKOG MONTEA

Gault Milleau proglasio Danijela Đekića hrvatskim kuharom 2017.godine

 CROPIX
Pomalo skriven u slikovitomu rovinjskomu starom gradu restoran „Monte“ s 3 kuharske kapice ogledni je primjer kreativne jadranske kuhinje kojom je Danijel Đekić kao kuharski zaštitnik znatno pridonio novom imidžu Istre kao regije za užitke.

Upravo je Cordon bleu, i to još u XL formatu, bio ključan za pokretanje već godinama najinovativnijega restorana u Istri. Njime je Danijel Đekić nekoć pokušao pridobiti nizozemsku turistkinju Tjitske. I uspio je!

Ono što je uslijedilo bila je velika ljubav, zajedničke godine rada u Nizozemskoj i, konačno, preuzimanje tada još jednostavne konobe svojih roditelja u Rovinju. Time nije započela samo nova era u „Monteu“, već je cijeli jadranski poluotok korak po korak dobio svoj gastronomski ogledni primjerak.

Rovinj, 150513.
Restoran Monte.
Foto: privatna arhiva restorana Monte
CROPIX

Ubrzo je došao kraj turističkoj internacionalnoj kuhinji. Da bi u djelo sproveo svoju predodžbu moderne jadranske kuhinje, Danijel Đekić preselio se iz uslužnoga dijela iza peći. Sve ostalo je samo priča o uspjehu.

Odlikovanje je u međuvremenu Danijel Đekić dobio i od člana uglednih Jaunes restoratera, a i do danas prati sve što se zbiva i izvan vlastita lokala kao i međunarodne trendove pomoću kojih nacionalnu ponudu proizvoda na kreativan način vraća na svjetlo pozornice. Riba i plovodi mora pritom igraju jednako važnu ulogu kao i vegetarijanska jela, ali i kulinarska tradicija unutrašnjosti Istre. Budući da Tjitske Đekić šarmantnom uslugom na jednako savršen način stvara atmosferu, iz „Montea“ je nastalo sveukupno umjetničko djelo za uživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:57