Upravo je Cordon bleu, i to još u XL formatu, bio ključan za pokretanje već godinama najinovativnijega restorana u Istri. Njime je Danijel Đekić nekoć pokušao pridobiti nizozemsku turistkinju Tjitske. I uspio je!
Ono što je uslijedilo bila je velika ljubav, zajedničke godine rada u Nizozemskoj i, konačno, preuzimanje tada još jednostavne konobe svojih roditelja u Rovinju. Time nije započela samo nova era u „Monteu“, već je cijeli jadranski poluotok korak po korak dobio svoj gastronomski ogledni primjerak.
Ubrzo je došao kraj turističkoj internacionalnoj kuhinji. Da bi u djelo sproveo svoju predodžbu moderne jadranske kuhinje, Danijel Đekić preselio se iz uslužnoga dijela iza peći. Sve ostalo je samo priča o uspjehu.
Odlikovanje je u međuvremenu Danijel Đekić dobio i od člana uglednih Jaunes restoratera, a i do danas prati sve što se zbiva i izvan vlastita lokala kao i međunarodne trendove pomoću kojih nacionalnu ponudu proizvoda na kreativan način vraća na svjetlo pozornice. Riba i plovodi mora pritom igraju jednako važnu ulogu kao i vegetarijanska jela, ali i kulinarska tradicija unutrašnjosti Istre. Budući da Tjitske Đekić šarmantnom uslugom na jednako savršen način stvara atmosferu, iz „Montea“ je nastalo sveukupno umjetničko djelo za uživanje.