NOVO MJESTO

GOOSHTER: Da bi kušali klopu Dalekog istoka i Južne Amerike dovoljno je otići u Split!

 Lidija Lolić
Uz splitski hotel Le Meridien Lav otvoren je Gooshter Beach club koji je ubrzo postao omiljeno mjesto za okupljanje i opuštanje.

Razlog je vrlo jednostavan: u ugodnom ambijentu koji nosi ime sveprisutne životinjice iz mediteranskih krajeva (gušter), nude se divote za sva osjetila.

Lidija Lolić

Nakon što udarac u gong označi podne, kreće dnevni program koji ubrzo biva ispunjen zvucima glazbe poznatih DJ-eva (uz šum valova u pozadini), šuštanjem mjehurića od perlanja šampanjaca, zvukova miješanja ludih koktela za koje su zaslužni vrhunski koktel majstori te, ono što je nama bilo najprivlačnije: mirisa koji su dopirali iz stanice za kuhanje na plaži.

Maja Danica Pečanić

U kuhinji Gooshter Beach cluba, budući da se nalazi na samoj plaži, odabrali su koncept street fooda koji spaja kuhinje s Dalekog istoka i Južne Amerike. Predlažemo da probate hrskavu Nori tunu uz šalšu od manga, kineske rezance od jaja ili prženu rižu uz prženo povrće u woku.

Maja Danica Pečanić

Ako ste raspoloženi “samo” za sendvič, tada kušajte Gooshter sendvič od kruha spravljenog na pari s pirjanom svinjetinom, povrtnim relišeom, crvenim kupusom začinjenim korijadnrom...

Maja Danica Pečanić

U Gooshteru će i sladokusci doći na svoje, pa uz vrhunski sladoled i sezonsko voće mogu naručiti Churrose posute šećerom i cimetom, s dulce leche ili čokoladnim umakom, ili pak nešto egzotičnije poput Baka Bane s maslacem, ljutim kikiriki umakom i sladoledom od vanilije.

Maja Danica Pečanić

Hrana se poslužuje i u pletenim košarama i kutijicama za van, što dodatno odražava street food koncept Gooshtrea.

Maja Danica Pečanić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:26