Ova slatka poslastica je zaslađena s prirodnim šećerima iz datulje i javorovim sirupom, a sadrži i cjelovite namirnice kao što su indijski oraščići, kokos, kakao prah…
Za izradu ovih ukusnih kocki, trebat će vam:
Za bazu:
130 g indijskih oraščića 90 g kokosa 150 g datulja 1 žlica kokosovog ulja |
Za karamel:
150 g datulja 105 g kokosovog ulja 100 g javorovog sirupa 240 ml tople vode 1 žličica soli |
Za čokoladnu glazuru:
50 g kokosovog ulja 25 g kakao praha 1 žlica javorovog sirupa ⅓ žličice soli |
Priprema:
Obložite protvan (15×20 cm) sa kuhinjskom folijom tako da se folija ”prelijeva” preko rubova. Sastojke za bazu izmiksajte u multipraktiku. Prebacite ih u protvan i dobro pritisnite.
Sastojke za karamel stavite u blender i izmiksajte dok ne postanu kremasti. Karamel prelijte preko baze i lopaticom izravnajte. Stavite u hladnjak kako bi se baza i karamel stisli.
Pomiješajte sastojke za glazuru i miksajte ih dok smjesa ne postane glatka. Glazuru prelijte preko karamela i lopaticom izravnajte smjesu. Hladite najmanje 3 sata u hladnjaku prije posluživanja.
Koristite kuhinjsku foliju kako biste kolač izvadili iz protvana i narežite ga na kvadrate. U hladnjaku vam može trajati i do 4 tjedna!