HRANA NA EKRANU

IMATE NETFLIX? Ovo su najbolji gastro filmovi koje možete pogledati!

Ako ste od onih koji hranu obožavaju i na tanjuru i na ekranu, ovo je članak za vas!

Izvor naslovne fotografije: Chef Facebook page

Evo par prijedloga kako ubiti par sati navečer ili vikendom, kada hranu osim na tanjuru, želite gledati i na ekranu!

''The Trip''

Ako uživate u britanskom humoru, ovo je film za vas. Glavnu ulogu igra Steve Coogan koji kreće na turneju Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi posjetio sve najbolje restorane i na taj način zadivio svoju djevojku koja je prilični ''food snob''. Na tom putovanju sreće starog poznanika koju mi nije odveć drag, ali to ipak postane…

''Chef''

Svima vjerojatno već dobro poznat film o chefu koji iza sebe ostavlja rad u fine dining restoranima i otvara svoj kamion s hranom. Dobra glumačka postava (Dustin hoffman, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sofia Vergara) je uz ozbiljan food porn, još jedan od razloga zašto pogledati ovaj film, ako već niste.

''The God of Cookery''

Ovaj film će vam se možda činiti kao film loše B produkcije, ali oduševit će vas humor koji ga prati. Radi se o celebrity chefu koji potajno vrlo malo zna o kuhanju, ali vodu uspješno poslovno carstvo.

''Today's Special''

Glavni glumac je Aasif Mandvi, Indijac koji glumi sous chefa u fine dining restoranu na Manhattanu, ali odluči ponovno pronaći svoje korijene. Odluči se ponovno preuzeti obiteljski restoran koji je napustio kada je otišao u potragu za svojom kulinarskom karijerom na Manhattan.

''Le Chef''

Film prati nepoznatog chefa koji dobije priliku raditi u odličnom restoranu, ali se teško snalazi. Ulogu rigoroznog mentora igra slavni Jean Reno.

''Waffle Street''

Nakon velikog pada burze (Wall Street) u 2008., James Adams dobiva otkaz na mjestu brokera i odluči se raditi noćnu smjenu u lokalnom restoranu. Sve to radi kako bi osjetio život ''običnih'' ljudi. Priča o teško zarađenom novcu i iskupljenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:00