NOVI PROJEKT

INDEPENDENT FOOD REPORTERS: Novi izazov Toma Gretića i Sanje Aleksić!

 Marko Miščević
Njihov novi projekt zadire u područje gastronomske kritike. Neovisnost je njihov imperativ, a cilj im je širiti samo dobre i pozitivne stvari. Jer hrana to i jest! Zbližava ljude zbog nekog dobrog osjećaja i okusa, a oni planiraju napraviti portal gdje ćete moći pročitati dojmove o mjestima gdje su ih zaista i pronašli.

"Independent Food Reporters javio se iz želje da svoje znanje i zapažanja prenesemo drugima, koji isto žele znati i uživati u dobrim stvarima. Činjenica da nemamo interese u svojim izvještavanjima nas razlikuje od drugih. Mi to radimo iz ljubavi, želimo informirati i otkrivati ono što je dobro. Ono u čemu i sami uživamo. Ne želimo se staviti u poziciju klasičnih kritičara. U moru kritika, mi planiramo širiti samo pozitivno, naravno iz našeg ugla gledišta. To podrazumjeva da će se na našoj stranici naći isključivo ono što smatramo odličnim, bez kompromisa." kako su nam otkrili Tom Gretić i Sanja Aleksić.

Independent Food Reporters Official Facebook Page

S Tomom Gretićem vas ne moramo posebno upoznavati. Kuhao je od Zagreba do Egipta, a u Dubaiju mu je dodijeljena nagrada za kulinarska dostignuća. Dvije godine zaredom proglašen je chefom godine u prestižnom izboru Dobrih restorana, a široj javnosti poznat i kao član žirija najpoznatijih kulinarskih showova “Masterchef” i “3, 2, 1-kuhaj!”, a nedavno je odradio angažman kao chef patron u Bistrou Apetit. Posljednjih mjeseci radio je na konceptu Independent Food Reportersa sa Sanjom Aleksić koji je tek u prvoj fazi, a planiraju ga dići na puno veću razinu.

"Najviše radimo na našoj web stanici koja će biti prava riznica informacija o recepturama, vinima, trikovima i savijetima. Imamo i jedinstvenu sekciju demistifikacije mesa i ribe. To će omogućiti ljudima da se malo više zainteresiraju za različite komade mesa, na koji način ih pripremiti i kako kod mesara taj komad mesa i tražiti."

Ono što je posebno zanimljivo jest da će podijeliti svoje osobne recepte, jer razmišljaju na način zašto ljubitelji dobre hrane ne bi pripremili neka kompleksnija jela u svom domu. Nastavit će i s vođenjem bloga, a na sam portal još ćemo neko vrijeme morati pričekati. Ipak, na svojoj službenoj Facebook stranici već možete pročitati neka njihova zapažanja, dojmove pa i recepte, a kreću i s live kuhanjem.

Sadržaj je uvijek iskren i originalan. Igramo se riječima, filmovima i muzikom, i zaista uživamo u ovoj novoj ulozi.

"Možda čak i najinteresantniji dio svega je LIVE kuhanje sa nama.Danas imamo prvi tečaj kuhanja u Live Feed-u. Ljudi su birali između 3 opcije, odabrali su rillettes od patke i sada je na nama da sa njima uživo to i kuhamo. U svakom slučaju dobra zabava. We cook, we drink, we taste, we like, we let you know. We answer to no one. We are The Independent Food Reporters." zaključili su Tom i Sanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:11