BANJALUČKI VS. SARAJEVSKI

INFOGRAFIKA O VRSTAMA ĆEVAPA: Vječna polemika oko neizostavnog komada mesa na roštiljanju

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2017. u 18:11

Tvornica pljeskavica Kosta
Berislava Picek / CROPIX

Konačan odgovor na pitanje jesu li bolji sarajevski od banjalučkih ćevapa vjerojatno nikad nećemo dobiti. Stvar je ukusa, a vrsta ćevapa i "pravog recepta" za smjesu postoji valjda koliko i ljubitelja.

Iako, ćevape vežemo uz Sarajevo, Travnik ili Banja Luku njihova povijest znatno je duža od postanka spomenutih gradova. Naime, legenda kaže kako je još u doba antike svirač Orfej tragično skončao tako što su ga nimfe rastrgale na sitne komadiće, dok su recepturu o famoznim ćevapima usadili Turci na područje Balkana za vrijeme osmanlijskih osvajanja. Donosimo, kratku infografiku o vrstama neizostavnog komada mesa na roštiljanju.

Ako imate u planu imate roštiljanje za kraj ljetne sezone, pročitajte i:

 

 

 

 

Iz drugih medija

Izdvajamo