Hrskave izvana, mekane iznutra!

KOBAJE NA ROŠTILJU: Evo kako roštiljati omiljene debeljuce!

Ako uživate u pripremi roštilja, ovo su savjeti koje će vas svakako zanimati!

Kobasice su genijalne na sve moguće načine: kuhane, pržene, pečene… Ono što svakako želite postići s kobasicama, bilo da ih pečete, pržite ili pripremate na roštilju, jest da postanu smeđe i divne izvana, a mekane i sočne iznutra. Ako je to vaš cilj, onda kada sljedeći put zapalite roštilj, svakako napravite sljedeće:

Zapalite vatru i podijelite ju u sekcije

Na roštilj stavite mnogo ugljena. Zapalite ga i pustite da se vrh razgori te da pepeo počne padati po stranama tako da se ostatak ugljena također razgori. Kada se to dogodi, podijelite ugljen na dvije sekcije u roštilju, neka na jednoj bude duplo više ugljena od druge. Na jednom dijelu maknite ugljen u potpunosti, to će biti mjesto gdje ćete hladiti kobasice, a da ih ne mičete u potpunosti s topline.

Kobasice na vatru!

italian sausage

Rešetku premažite krpom koju ste natopili uljem i dobro ju zagrijte. Kobasice stavite nad sekciju s više ugljena i okrećite ih svakih 20 do 30 sekundi, dok ne postanu smeđe i nemaju tragove od roštilja. Prebacite ih na sekciju s manje ugljena i nastavite ih peći dok ne postanu ravnomjerno smeđe i napuhane. Kada počnete uočavati tekuće mjehuriće, maknite ih s topline na sekciju bez ugljena i pustite ih da tamo odstoje nekoliko minuta prije jela.

Savjeti

Mnogi chefovi smatraju kako bi bilo dobro da provjeravate temperaturu kobasice digitalnim termometrom. Ako žarko želite biti štreber koji zna temperaturu svoje kobasice, učinite ovo: prije pečenja, izaberite jednu sretnicu i u nju umetnite termometar za pečenje (onaj priključen na vatrostalnu žicu i spojen s digitalnim okvirom) kroz jedan kraj kobasice do same sredine mesa. Postavite alarm da se oglasi kada kobasica dostigne željenu temperaturu ( 60 stupnjeva za goveđe kobasice, 70 stupnjeva za svinjeće kobasice i 73 stupnja za pileće kobasice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:54