PROVJERENO SNIŽAVA TEMPERATURE

KOKTEL MARINA NEKIĆA: Ludo ukusan miks votke i đumbirova piva koji možete zamiješati doma!

    AUTOR:
    • Mara Modrić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.07.2017. u 13:53

Zagreb, 260617.
Marin Nekic pokretac je Nekic Barology Cocktail Studia i skole za barmene a u Papas baru priprema ljetne koktele.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Iako mu ime sugerira drukčije, Moscow Mule zapravo nema nikakve veze s Moskvom: jedan od najpopularnijih koktela današnjice, smiješan od votke, đumbirova piva, kriške limete te poslužen u bakrenoj čaši, nastao je početkom 40-ih godina u Los Angelesu.

Ondje su jedne večeri, ide jedna od priča, u restoranu Cock’n’Bull sjedili njegov vlasnik Jack Morgan i John G. Martin, koji je nedugo prije toga kupio destileriju votke, u to vrijeme prilično nepopularnog pića u Americi. Oboje su u skladištima imali popriličnu količinu proizvoda kojih su se željeli riješiti - Morgan đumbirova piva, a Martin votke. Jedna je stvar vodila drugoj, a kada je u bar ušla Sophie Berezinski, ruska imigrantica, s dvije tisuće bakrenih šalica na lageru, nastao je Moscow Mule.

Zagreb, 260617.
Marin Nekic pokretac je Nekic Barology Cocktail Studia i skole za barmene a u Papas baru priprema ljetne koktele.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 

 

Sastojci:
4 cl votke Ketel One
10 cl đumbirova piva Fever Tree 1 kriška svježe limete
1 do 2 tanke kriške limete

Priprema: 

U bakrenu čašu staviti led te je rashladiti. Uliti sastojke i iscijediti krišku limete, lagano promiješati. Dekorirati pupoljkom mente i komadićem svježe limete.

 

Iz drugih medija

Izdvajamo