Panna cotta s ljutim narančama
Slatku panna cottu odlično će izbalansirati malo gorčine ljutih naranči. Ako vam to, pak, nije pri ruci, nabavite marmeladu od grejpa ili je napravite sami. Bonus napomena: u tom slučaju u nju ubacite malo zvjezdastog anisa.
Krema od vanilije
Popularna pekarska krema genijalno je rješenje za sve moguće probleme. Za nadolazeće toplije dane zamutite jednu dozu kreme, voće nabodite na štapiće i eto deserta kojem će se podjednako veseliti i veliki i mali.
Krema od čokolade i Bailey'sa
Za dječju verziju, umjesto Bailey’sa, dodajte mlijeko. Ili jednostavno sakrijte čašice od djece. Apsolutni favorit na snimanju.
Zabaglione s jagodama
Ovaj je zavajul (zabaglione, zabajon) lagan, a opet prepun okusa, a sve to zahvaljujući prošeku.
Crème brûlée s pimentom i cimetom
Pravim se klasicima nema što mnogo dodati ni oduzeti, a ovaj je recept upravo takav. Ipak, treba nekad malo začiniti stvar pa su tu uskočili cimet i piment, ali umjesto njih možete upotrijebiti i neke druge začine ili samo vaniliju.