PET RECEPATA

KREMASTI KLASICI: Vječna žudnja za slatkim!

 Kristina Lenard
Pet recepata za kremaste deserte nastalo je iz puke želje za nježnim strukturama. I vječne žudnje za slatkim, naravno. Ove klasike, ali ipak s pomakom, pripremila je i stilizirala Ana-Marija Bujić, a snimila Kristina Lenard

Panna cotta s ljutim narančama

Slatku panna cottu odlično će izbalansirati malo gorčine ljutih naranči. Ako vam to, pak, nije pri ruci, nabavite marmeladu od grejpa ili je napravite sami. Bonus napomena: u tom slučaju u nju ubacite malo zvjezdastog anisa.

Panna Cotta s ljutim narnčama
Kristina Lenard

Krema od vanilije

Popularna pekarska krema genijalno je rješenje za sve moguće probleme. Za nadolazeće toplije dane zamutite jednu dozu kreme, voće nabodite na štapiće i eto deserta kojem će se podjednako veseliti i veliki i mali.

Krema od vanilije
Kristina Lenard

Krema od čokolade i Bailey'sa

Za dječju verziju, umjesto Bailey’sa, dodajte mlijeko. Ili jednostavno sakrijte čašice od djece. Apsolutni favorit na snimanju.

Krema od čokolade i Bailey\'sa
Kristina Lenard

Zabaglione s jagodama

Ovaj je zavajul (zabaglione, zabajon) lagan, a opet prepun okusa, a sve to zahvaljujući prošeku.

Zabaglione s jagodama

Crème brûlée s pimentom i cimetom

Pravim se klasicima nema što mnogo dodati ni oduzeti, a ovaj je recept upravo takav. Ipak, treba nekad malo začiniti stvar pa su tu uskočili cimet i piment, ali umjesto njih možete upotrijebiti i neke druge začine ili samo vaniliju.

Crème brûlée s pimentom i cimetom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:56