Toto’s Burger Bar već je postao kultno okupljalište Splićana, a u njega rado navraćaju i turisti jer u njemu se nude slasni burgeri od junetine, koju nabavljaju od provjerenog lokalnog mesara, s povrćem iz lokalnih OPG-a te u pecivima koja sami peku, bez aditiva, (trenutno ih mogu probati i Zagrepčani na Zagreb Burger Festivalu), ali i zdravi doručci, salate i juhe, a vlasnica Zrinka Hrvoj kao favorit izdvaja rezance od sirovih tikvica sa šalšom od pomidora.
- Gotovo cijela ekipa je iz Slavonije, a otkad smo otvorili bar, zapravo je postao obiteljski. Tu rade brat i sestra, suprug i supruga... ma svi smo kao velika familija. Ali, Slavonce sam malo i naučila zdravom životu - objašnjava Zrinka, koja se inače bavi sportom i pazi na prehranu.
- Nabavili smo posebne uređaje koji burgere peku na pari i nastojimo u svojoj hrani smanjiti udio masnoće. Ali, Slavonci, takvi kakvi jesu, uvijek gablaju nešto malo jače. Sad im je favorit punjena paprika, ali dok još traju topli dani, uživaju i u jednostavnim jelima koja mogu biti prilog, ali i lagano glavno jelo. Ovog puta su se odlučili za palentu s povrćem.
Palenta s povrćem
1 l vode 150 ml maslinova ulja 350 g palente sezonsko povrće (paprike, tikvice, luk, šampinjoni) |
Kad voda zavrije, dodajte ulje i posolite. Potom postupno sipajte palentu pa je kuhajte na laganoj vatri miješajući. Povrće operite i izrežite na kriške te blago popržite na ulju. Kad je palenta kuhana, izlijte je na tanjure pa poslužite s povrćem.