CHIARIN TANJURIĆ

LJETNO VOĆE U SLASNOM IZDANJU: Moji omiljeni recepti gastroblogera koje će vaši klinci jednostavno obožavati!

 Berislava Picek / CROPIX
Gastro blogeri poslali su mi recepte s ljetnim voćem, koje sam s guštom pripremila, a vjerujte da su još s većim guštom nestali u trenu!

Kao profesionalni kuhar imam puno iskustva s pripremanjem hrane. Klasične i tradicionalne, one na kojoj smo odrasli, pa tako i moderne, koju sam pripremala u restoranima. Mnogo toga je već viđeno, kušano, skuhano, i izazov je pronaći nove i ukusne kombinacije. Ono što čini dobrog kuhara je neprestan rad na sebi i kreativnosti, edukacija i isprobavanje. Sigurna sam da mnogi moje struke traže inspiraciju na raznim mjestima i izvan kuhinje pa je tako moja strast i skupljanje kuharica.

Odlično štivo za opuštanje, a uvijek doznam nešto novo. Ne želim kopirati tuđe ideje, ali priznajem da inspiraciju tražim i pronađem u jelima koja su već negdje objavljena i istu tu inspiraciju upotpunjujem nekom svojom zamisli. Neiscrpan izvor ideja je naravno i "svemogući" Internet. Iako često kupujemo kuharice i ništa ne može zamijeniti listanje nove i mirisne knjige s prekrasnim šarenim fotografijama koje dosad još nismo vidjeli, blogovi o hrani danas su izvrsni i vode ih vrlo inspirativni ljudi.

Zato sam ovaj put odlučila s vama podijeliti nekoliko recepata upravo gastro blogera koji su mi poslali one s ljetnim voćem, a ja sam ih pripremila i uživala.

Natalie s bloga Natalie's health mi je poslala recept za jedan čokoladni smoothie s trešnjama, čiju sezonu još stignete uloviti, pogotovo jer su sada najslađe. Njezin smoothie, kao i oni koje ja radim, nema dodanih šećera, pun je hranjivih sastojaka i niskokaloričan.

RECEPT: Čokoladni smoothie

Zagreb, 270617.
Ljetne vocne slastice Nastasje Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Sanja, koja se krije iza popularnog bloga Domaćica, podijelila je sa mnom odličan veganski sladoled od malina, koji se savršeno sljubio s drobljencem od bresaka još jedne mame koja vodi blog o hrani, a zove se Nasja i piše o svemu finome na stranici Mama ja sam gladan.

RECEPT: Drobljenac od bresaka s domaćim sladoledom od malina

Zagreb, 270617.
Ljetne vocne slastice Nastasje Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Kako bismo priču zaokružili, treba nam i kolač s ljetnim voćem koji sam odabrala od Aleksandre s bloga Vanilla&Staubzucker koja mi je poslala recept za fenomenalan, sočan biskvit s pistacijama i svježim marelicama. Već neko vrijeme s oduševljenjem zazivam ljetnu sezonu i namirnice koje dolaze s njom, a sada okružena svim tim predivnim šarenim voćem ne znam otkud bih krenula s izradom recepata. Sigurna sam da se tako osjećaju mnogi od vas, pa stoga ljetnu kuharsku avanturu započnite s ova četiri recepta.

RECEPT: Sočni kolač od pistacija s marelicama

Zagreb, 270617.
Ljetne vocne slastice Nastasje Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:58