ZAMIRISALI SMO CIJELU KUHINJU!

RECEPT DANA: Brzi sočan kruh s jabukom, jogurtom i orasima?

 Mario Kučera /
Brzo i jednostavno!

Uzeli smo orahe, jedne od zrelih plodova koje ovo godišnje doba obilato nudi i napravili najsočniji kruh i zamirisali cijelu kuhinju!

Trebat će vam:

  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 1/2 čaše smeđeg šećera
  • 1/2 čaše maslinova ulja
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica cimeta
  • 3 čaše brašna (1/2 glatkog+ 1/2 oštrog)
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1-2 šake nasjeckanih oraha
  • 2 naribane jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • malo limunove korice i malo đumbira

Priprema:

U posudi na malo maslaca prepržite nakratko orahe da porumene. Možete im dodati i malo meda i grožđica. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj pomiješajte jogurt, šećere, jaja, ulje i cimet. Tekuće sastojke dodajte suhima, umiješajte i jabuke, orahe, promiješajte i izlijte u namašćen pleh. Pecite na 180 °C oko 30 minuta.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:33