Uzeli smo orahe, jedne od zrelih plodova koje ovo godišnje doba obilato nudi i napravili najsočniji kruh i zamirisali cijelu kuhinju!
Trebat će vam:
- 1 čaša tekućeg jogurta
- 1/2 čaše smeđeg šećera
- 1/2 čaše maslinova ulja
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica cimeta
- 3 čaše brašna (1/2 glatkog+ 1/2 oštrog)
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1-2 šake nasjeckanih oraha
- 2 naribane jabuke
- 2 žlice maslaca
- malo limunove korice i malo đumbira
Priprema:
U posudi na malo maslaca prepržite nakratko orahe da porumene. Možete im dodati i malo meda i grožđica. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj pomiješajte jogurt, šećere, jaja, ulje i cimet. Tekuće sastojke dodajte suhima, umiješajte i jabuke, orahe, promiješajte i izlijte u namašćen pleh. Pecite na 180 °C oko 30 minuta.
Dobar tek!