NOVI TIM U POZNATOM RESTORANU

MARIN RENDIĆ PREDSTAVIO NOVI BISTRO APETIT: Jučer predstavljen tim koji će vratiti stari sjaj zagrebačkom fuliru!

 Tomislav Kristo / CROPIX
Jučer je u prepunom Bistrou Apetit dirigentsku palicu preuzeo Marin Rendić. Već otprije poznat javnosti iz novigradskog Pepenera, ali i zagrebačkog restorana Time.

Osim stolovanja u prethodno spomenutim restoranima, Rendić je svoje znanje dodatno ispeglao u danskoj Nomi, svjetski poznatom Arzaku dok je pripremanje slastica usavršio kod Lorette Fanella u Enotecha Pinchiorri u Firenci.

Kako je najavio, vodit će se čistim okusima, izvlačenjem maksimuma iz same namirnice, a na cijelom tom putu najvažnije mu je da ga prate iskreni ljudi koji vjeruju u njegovu filozofiju.

"Čvrsto sam odlučio da ću u bistrou pripremati isključivo hrvatske namirnice, a za njihovu nabavu iskoristio sam sve moguće veze koje sam stekao kao vlasnik restorana na moru, kuhajući toliko dugo. Znači, svježa jadranska riba svakodnevno je osigurana, na tržnicama poznajem gotovo sve kumice i dobavljače s OPG-ova, neke namirnice nabavljam izravno od uzgajivača s mora, morske obale, s kontinenta..." otkirio je novi vlasnik.

Zagreb, 081117
Bistro Apetit.
Predstavljanje chefa Marina Rendica i njegovog tima.
Na fotografiji: Marin Rendic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Rendićev tim broji sveukupno 18 članova, a svakodnevno će nuditi oko 15 jela i 2 tasting menija po sedam i devet sljedova.

"Bez vas ne bi bilo ni mene i zato se jako veselim što ćemo Bistrou Apetit vratiti stari sjaj." izjavio je Rendić

Zagreb, 081117
Bistro Apetit.
Predstavljanje chefa Marina Rendica i njegovog tima.
Na fotografiji: jelo Marina Rendica.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Na fotografiji: Panirani crni rižoto u domaćoj majonezi od začinskog bilja, Beef tartar, Obraz crne svinje, Kvarnerski škamp, Prva ovogodišnja prezentacija rakovice u bisque umaku. Jela su začinjena Chiavalonovim mladim uljem, a kruh na kojem su posluženi zalogaji sami peku od vlastito uzgojenog startera starog godinu dana

Iskreno se nadamo i želimo svu sreću novom chefu i njegovom timu da uspiju u misiji iskrenim okusima vrate blistavi sjaj Bistroa Apetit i učine ga ponovno mjesto u koje se rado zalazi.

Svidio vam se članak? Pročitajte još:

NOVI VLASNIK I GLAVNI CHEF MARIN RENDIĆ: ''Vratit ću staru slavu Bistrou Apetit!''

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 23:00