IMAJTE NA UMU PAR STVARI

NAPRAVITE SVOJ SUSHI: Odvažite se pokoriti sushi majstore!

Cuisines of the world, Japanese sushi
Getty Images/iStockphoto

Nije jednostavno napraviti dobar sushi. Riža vam se lako može prekuhati ili ostati pretvrda, ali to je možda i najmanji problem kad se dođe do zamatanja, slaganja i dekoriranja.

Morate paziti na tisuću stvari, a činjenica da su sushi majstori samo prali rižu pune tri godine dok su prešli na sljedeći korak govori vam o težini pripreme savršenog sushija. Ipak, ako ste se odvažili na taj pothvat morate imati na umu nekoliko stvari!

1. Dobro operite rižu i to dok ne primjetite kako je voda koja prolazi kroz rižu čista.

2. Sushi se ne radi s toplom rižom već je pustite da se ohladi.

3. Nemojte žuriti i trudite se težiti savršenstvu (Sushi majstori cijelu porciju naprave u 2 minute, velikom Gordonu Ramseyu trebalo je gotovo 15 minuta u početku).

4. Operite ruke i nemojte ih sušiti pa vam se riža neće lijepiti za prste.

5. Nemojte prejako stiskati bambusovu podlogu jer bi vam unutrašnjost mogla izaći.

6. Pobrinite se da su noževi kojima ćete rezati komadiće sushija dovoljno oštri.

Chef preparing sushi. Making dragon maki. Close up of his hands cutting. This is real chef not model.
Getty Images/iStockphoto
 

Sushi skamp roll

200 g riže za sushi
4 lista nori alga
4 velike žlice kavijara
60 g avokada
60 g krastavca


Close up shot of a traditional bento box, which is a one portion meal that people order to take-out, eat directly in a restaurant or even make at home. It is quite popular in Japanese cuisine. The one in the image contains sushis, gyoza, white rice, chicken, a pickled vegetable salad and some savoury sauce.
Getty Images/iStockphoto

Skuhamo rižu, najbolje u kuhalu za rižu.Nakon toga je zalijemo japanskim dresingom i ohladimo miješajući. Nakon što je riža pripremljena krećemo s rolanjem sushija.Potreban je mat za rolanje na koji stavljamo algu, na algu rižu, a na rižu kavijar. Nakon toga okrenemo rižu s algom i po sredini napunimo navedenim sastojcima (avokado,svježi škamp i krastavac),sve to zajedno na kraju zarolamo i izrežemo na komade te serviramo.

Kako se Gordon Ramsay u ulozi sushi majstora pogledajte u videu!

 

Iz drugih medija

Izdvajamo