SVATKO IMA SVOJ OMILJENI

NERASKIDIVO PRIJATELJSTVO: Najbolji svjetski chefovi i njihovi noževi!

Nož je chefov najbolji prijatelj...
Neki chefovi preferiraju lakše i tanje noževe, a neki vole teže koji dobro ''sjedaju'' u ruci. Kako bilo, svatko od njih ima svoj omiljeni, a mi vam donosimo popis na kojemu će se naći noževi koje i vi trebate imati u svojim kuhinjskim ladicama!

Julian Medina, chef restorana Toloache

Masanobu VG-10 Damascus Santoku nož

Masanobu VG-10 Damascus Santoku nož

Izvor: Amazon

Julian kaže kako je težina ovog noža savršena, a drvena drška s metalnim potpornjem je jako jednostavna za korištenje. On s ovim nožem reže ribu budući da je savršen za filetiranje i otklanjanje kostiju.

Cijena: 430 dolara.

Shannon Swindle, pastry chefica u restoranu Craft Los Angeles

Wustoff 8", nož Chefa

Wustoff 8", nož Chefa

Izvor: Amazon

Tanji i lakši japanski noževi su sve popularniji u zadnje vrijeme, ali Shannon preferira upravo ovaj nož jer joj odgovara težina i debljina oštrice. Koristi ga već 20 godina i kaže kako se nož s godinama oblikuje prema vašoj ruci, a njoj je ovaj i danas savršen.

Cijena: 117 dolara.

Adam Schop, chef restorana Miss Lily’s

Nenox Corian nož za rezanje

Nenox Corian nož za rezanje

Izvor: Amazon

Adam je fan Nenoxa već neko vrijeme. Sviđa mu se što dugo vremena ostaju oštri te kako su ''uravn oteženi''. Također, otporni su na mrlje i hranu koja u sebi sadrži kiselinu što mu omogućava da priprema povrće, meso ili voće.

Cijena: 445 kuna.

Masaharu Morimoto, chef restorana Morimoto

Honyaki Sashimi nož

Honyaki Sashimi nož

Izvor: Amazon

U japanskoj kuhinji, duljina vremena koju chef potroši na korištenje noža je relativno duža od ostalih kuhinja. To čini ravnotežu i lakoću noža još važnijom. Također, noževi se tradicionalno smatraju svetima u japanskoj kulturi i predstavljaju činjenicu za njime kuhari iskreno i s poštovanjem tretiraju hranu.

Cijena: 430 dolara.

Tony Cacace, restoran Oro

Misono UX10 Sujihiki Serija 9.4"

Misono UX10 Sujihiki Serija 9.4"

Izvor: Amazon

Ovo je bio prvi profesionalni nož kojeg je Tony kupio kada je dobio svoju prvu ''catering gažu''. Savršeno mu odgovaraju ravnoteža i težina zato ga koristi gdje god krene.

Cijena: 198 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 12:41