NAMIRNICA MJESECA

NIJE POPAJ BEZ VEZE JEO ŠPINAT: Četiri moćna recepta!

Od njega dobivamo lavlju snagu i mišiće snagatora i to nisu samo priče za djecu. Špinat nas mnoštvom svojih dobrih sastojaka čini moćnima, a s njim i kuhanje postaje lak posao.

Nije Popaj bez veze jeo špinat. Taj snažni lik iz crtića jeo je špinat od kojeg su mišići naočigled rasli, a Popaj je pomoću špinata dobio dodatnu snagu od koje je mogao sve što je poželio. Špinat kao i sve zeleno daje energiju, hrani organizam i napucava ga hrpom vitamina i proteina. Izvrstan je za zdravlje kostiju, pomaže organizmu da zadrži dovoljno kalcija koji je važan za svaku ženu kad je riječ o osteoporozi te menopauzi, a sadrži i jako puno vitamina K koji je također važan za zdravlje kostiju.

Stoga sada kada ga na tržnicama ima u izobilju, poželjno ga je što više jesti. Kad i niste od volje za kuhanje, dovoljno ga je ubaciti u neku bogatu salatu koja može biti prilog bilo čemu. No, ne zaboravite i umake, juhe, tjesteninu sa špinatom, lazanje, omlet, slanu pitu i klasik; špinat na mlijeku s pireom i jajima na oko ili faširancima. Približite klincima špinat pričom o simpatičnom Popaju, nek' se osjećaju veliki i jako poput njega, Samsona ili Herkula.

Omlet sa špinatom i gljivama

Popajev napitak

Punjena piletina

Tjestenina sa špinatom i gorgonzolom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:39