ČINJENICE ZA FOODIJE

NOMA MEXICO: Sve što trebate znati o novom pop-up restoranu Renéa Redzepija!

 Noma Mexico Facebook
Pop-up u Tulumu!

Što je Noma Mexico?

Noma Mexico je treći Nomin pop-up u Tulumu, a René Redzepi je sa svojom ekipom tamo otišao kako bi istražio nove namirnice i kulinarske stilove.

Gdje se nalazi?

U Tulumu, gradu koji se smjestio između džungle i Karipskog mora.

Noma Mexico Facebook

Koliko stoji degustacijski meni?

Degistacijski meni sparen s vinima stoji 600 američkih dolara, uvećan za 16% lokalnog poreza i 9% troška usluge, što znači da ćete večeru za svoje platiti oko 1500 američkih dolara.

Kad se restoran otvorio?

12. travnja.

Kada njihova meksička avantura završava?

28. svibnja.

Noma Mexico Facebook

Kako Noma Mexico izgleda?

Izgleda poput kućice na drvetu (kolibe) koja se smjestila usred džungle.

Kakvu kuhinju Redzepi koristi u džungli?

Koristi Vesuvio grill pećnicu, karbonsku pećnicu koja jelima daje dimljeni i duboki okus. Kuhanje na otvorenoj vatri je u Tulumu veliki hit, tako da i on najviše priprema jela na taj način.

Noma Mexico Facebook

Koje namirnice koristi?

Sudeći po njegovom hvalisanju na Instagramu, priprema hobotnicu, tropsko vođe, mango, svježi kakaovac, divovske dinje, školjke...

Koju vrstu kuhinje pripremaju?

Redzepi je jednom prilikom spomenuo: ''Nećemo pripremati tradicionalnu meksičku hranu sa skandinavskim twistom. Ne možemo kuhati dobro kao ljudi koji ovdje žive i to rade oduvijek, ali će oni svakako biti naša inspiracija.''

Noma Mexico Facebook

Kakav je meni u Nomi Mexico?

Redzepi je rekao: ''Ovo je prvi put da sam radio sa začinima intenzivno te da je to na Nomu utjecalo. Skandinavska kuhinja se temelji na masti i šećerima te fermentaciji. Otkrivanje začina mi je bilo poput otkrivanja šestog osjetila. Zato se začini protežu duž cijelog menija!''

U međuvremenu, što se događa s Nomom u Kopenhagenu?

Ona je zatvorena od veljače. Redzepi će svoj restoran premjestiti u novu četvrt, a u sklopu istoga će se nalaziti urbana farma gdje će se uzgajati namirnice za restoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:45