NEMA TKO NE VOLI SLADOLED

PEPPINO'S: Dubrovačka slastičarnica ispred koje se svakodnevno stvaraju redovi!

Nema tko ga ne voli, pogotovo ljeti. Najprodavaniji okusi su čokolada, vanilija i šumsko voće, a svatko ima svoju omiljenu slastičarnicu za koju tvrdi da nudi baš pravi sladoled.

Ali, baš pravi sladoledi su rijetkost, a okus većine ovisi o umješnosti proizvođača praškastih pripravaka i dodavanju aroma te naknadnom dodavanju djelića zamrznutog ili sušenog voća ili nekih drugih primamljivih sastojaka. Shodno tome, rijetke su i slastičarnice koje nude sladolede kojima se jednostavno ne može odoljeti, a fanovi lizanja najomiljenije ljetne poslastice pojavu onih pravih itekako prepoznaju.

Jedna se takva se nedavno otvorila u Dubrovniku, u Ulici od Puča 9. Peppino’s Confectionery Lovers’ Club lako je pronaći jer su ispred slastičarnice gotovo svakodnevno redovi za njihov Yogo Strawberry, Choco Oreo, Caffe Latte, Pistacchio, Ferrero Rocher premium ili bilo koji drugi sladoled u Peppinovoj ponudi.

U slastičarnicu se redovito vraćaju i oni koji paze na prehranu jer se nude izuzetno ukusni bio sladoledi bez glutena. Koncept slastičarnice dolazi iz zagrebačkog Market Kolektiva, a inspiracija za ime bio je lik iz hrvatske crtane serije Profesor Baltazar. Naime, Baltazar uči Peppina čudima svijeta kako bi postao turistički vodič. Odlično odabrano ime za odličnu slastičarnicu i sladoled jer će vas sigurno dovesti do ledenog užitka i garantirano nagovoriti da se ponovno vratite - po pokoji dobar liz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:51