KRUŠNA PEĆ NA DRVA

PIZZERIA VEŽA: Mjesto gdje se jede jako dobra pizza za jednim velikim stolom!

U pizzeriji Veža nude se i bijele pizze: Kurelčeva s buffalo mozzarellom, maslinovim uljem i bosiljkom te Babukićeva s Fior di latte mozzarellom, guanciale slaninom i cherry rajčicama te lazanje, a na čaše možete naručiti bijela i crna vina vinarije Katunar.

Fijanova, Babukićeva, Srebrnjak, Livadićeva... Da, ulice su to zagrebačkog kvarta između Kvatrića i Maksimira. Ali, to su i naziva pizza u Veži, novootvorenoj pizzeriji u Maksimirskj 29.

- Već dugo s dečkima, s kojima sam išao u osnovnu školu u ovom kvartu, a koji su igrom slučaja stekli ugostiteljsko znanje, razmišljam da bi trebalo otvoriti mjesto gdje će se dobro jesti, ali i mjesto u koje škvadra iz kvarta može doći na zalogajčiće od domaćeg tijesta i omiljeno piće - rekao nam je Davor Leskovar, vlasnik pizzerije.

Prostor se nalazi u kući sagrađenoj 1892. godine, pa su Iva Pauzar i Perko Vuković, mladi arhitekti kojima je Leskovar povjerio ure- đenje prostora, odlučili najprije maknuti staru žbuku, a onda je postalo jasno da su dodatne inervencije suvišne: ugledali su prastaru ciglu, skriveni zazidani prozor, voltu od cigala.

Intervencija je krenula u drugom planu i odlučilo se u pizzeriju staviti jedan stol.

- Dobra hrana, u našem slučaju dobra pizza, prilika je za druženje. Ima li što ljepše nego u dobroj atmosferi možda upoznati nove ljude, porazgovarati s njima, a ako nisi raspoložen, sjedneš stolac dalje - dodao je Tibor Radin, koji goste uvijek dočekuje s velikim smiješkom, jer takva je atmosfera u pizzeriji Veža u kojoj su svi dobrodošli: ljudi iz kvarta i slučajni ili namjerni prolaznici željni dobre pizze.

Jer, ovdje se peku u krušnoj peći na drva, a pizza majstor Silijo Fištrek mijesi tijesto od talijanskog brašna, sam radi šalše...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:27