Dobar kruh je najvažniji!

PLANIRATE IZLET U PRIRODU? Evo što od klope ponijeti!

Mi obožavamo piknike. Ako se nas pita, više volimo dočekivati naše najdraže na kariranim dekicama na travi nego u strogo posloženom okruženju sa bijelim stolnjacima. OK, nije nam ni to mrsko!

Donosimo vam savjete kako da spakirate savršenu košaru za piknik, koje namirnice svakako morate ponijeti, što ne smijete zaboraviti... S napomenom, neka vam svi sastojci budu kvalitetni!

Počnite s dobrim kruhom

A DSLR photo of an outdoor picnic setting on the grass during a summer afternoon. The scene features a picnic basket with various sorts of bread, cheese and cherry tomatoes. Tablecloth, cushions and candles decorate the scene in different blue tonalities.
Getty Images/iStockphoto

Za piknik za dvoje najbolje je da spakirate jedan hrskavi baguette, narezan na takne šnitice i spreman da se na njega namažu divote. Ako radite piknik za više ljudi, spakirajte jedan veliki kruh od kiselog tijesta ili tamni integralni i gusti kruh, plus nekoliko vrsta krekera.

Ubacite kvalitetne mesne nareske

A DSLR photo of an outdoor picnic setting on the grass during a summer afternoon. The scene features delicious food like prosciutto, salami on wooden table, sandwich and cherry tomatoes. Tablecloth decorate the scene in different blue tonalities. Directly above view of  close up of the scene.
Getty Images/iStockphoto

Čak i ako se radi o manjem pikniku, bitno da imate nešto kvalitetno za staviti na kruh. Bilo bi odlično kada biste mogli posjetiti gurmanski shop i nabaviti čvrstu salamu ili kobasicu, tanko narezani pršut, ili unaprijed pripremljenu jetrenu paštetu.

Dodajte sireve bogatog okusa

This is a photograph of a picnic setting with fresh cheese, grapes, strawberries and wine.

Dobar sir je vjerojatno još važniji od mesnih narezaka. Uz sebe imajte bar dvije vrste sira, mekani kozji sir i čvrsti poput starije Goude. Dobar izbor su svakako i kvalitetni Camembert ili Brie, a nemojte zaboraviti spakirati i slani maslac.

Orašasti plodovi i masline

A plate of olives and peppers at a picnic during a bike trip in Italy
Getty Images/iStockphoto

Orašasti plodovi se savršeno slažu sa sirevima. Birajte bademe, orahe i indijske oraščiće. Također, s maslinama možete poludjeti! Uzmite zelene punjene, obične s košticama ili crne masline.

Umak ili dva

Mesni naresci, sir, orašasti plodovi i masline su dovoljni za piknik za dvoje, ali za veće piknike svakako ponesite par unaprijed pripremljenih namaza. Napravite baba ganouch od pečenih patliđana i jogurta, domaći pesto od bosiljka ili humus od slanutka.

Salata

Cherry rajčice su vjerojatno najjednostavnije za prenošenje jer ne zahtijevaju nikakvu prethodnu pripremu. Narežite i svježe krastavce, mrkvu ili crvenu papriku.

Ne zaboravite piće

Group of friends having drinks at sunset. They are celebrating with a wine toast. They are smiling and happy. Lens flare

Posljednje, ali ne i najmanje važno, ne zaboravite ponijeti nešto za popiti. Napravite jednostavan punch od limunovog soka, limunove korice, ruma i šećera. Ako ne želite ići na alkohol, napravite osvježavajući koktel od metvice, voća, limuna i mineralne vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 19:11