ČESTITKE!

PRESTIŽNO PRIZNANJE: Zagrebački Eliscaffe jedno je od 600 najboljih mjesta na svijetu za ispijanje kave!

 Boris Kovacev / CROPIX
Phaidonov vodiči svojevrsna su biblija svijeta gastronomije. Prethodna tri naslova: Where Bartenders Drink, Where Chefs Eat i Where to Eat Pizza obavezna su literatura svakog zagriženog foodija. Njihovi vodiči posebno su relevatni s obzirom da ih pišu stručnjaci u svom području.

Zagrebački kafić Eliscaffe, nedavno je uvršten u Phaidonov vodič "Where to drink coffee" i time postao jedno od 600 najboljih mjesta za ispijanje kave na svijetu. "Glavni krivac" za donedavno jedino mjesto gdje se može popiti dobra kava je Nik Oroši, najbolji hrvatski barist koji je svojom pričom o kavi zainteresirao brojne svjetske medije poput New York Timesa i Financial Timesa.

Objavu dijeli Nik Orosi (@nikorosi)

"Where to Drink Coffee" pravi je insajderski vodič budući da je na njemu radilo oko 150 najboljih barista te eksperata za kavu. Naime, napravili su listu od šesto mjesta u preko 50 zemalja gdje vrijedi popiti kavu. To nisu isključivo samo kafići i kavane, već se na popisu mogu pronaći i restorani, ali i prodavaonice video igara te auto saloni. Preporuke uključuju kritičke opaske, servisne informacije, mape i smjernice kako doći do određenog mjesta.

Zagreb, 100216. 
Kafic i przionica kave Eli's Caffe u Ilici 63.
Na fotografiji: vlasnik Nik Orosi.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Autorica vodiča je Liz Clayton, jedna od najpoznatijih svjetskih autora kad je u pitanju kava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:40