JAJA NA SVE NAČINE

PRVA ZAGREBAČKA OMLETERIJA: U šarmantno uređenom Eggspressu možete kušati cijeli niz jela s jajima!

 Marko Todorov / HANZA MEDIA
Eggspress, prva zagrebačka omleterija, otvorena je prošlog tjedna u Boškovićevoj ulici.

U šarmantno uređenom podrumskom prostoru može se probati cijeli niz jela s jajima. Nude se, između ostalog, jaja sa špinatom, prepečenim kruhom, narezanim avokadom, umakom holandez... Cijene se kreću od 28 kuna, koliko košta quiche, do 70 kuna, koliko treba izdvojiti za jedno od jela s avokadom.

U ponudi su i slastice, poput moussea od čokolade i šnenokli, kao i cijeli niz omleta, među kojima su oni s gorgonzolom, feta sirom, mozzarelom, špinatom, gljivama, mladim lukom, šunkom...

Zagreb, 040417.
Boskoviceva ulica.
Restoran Eggspress, cija je ponuda bazirana na jelima s jajima. 
Na fotografiji: lokal.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

"Dosta sam putovao i vidio kakva je ponuda diljem svijeta, pa sam odlučio pružiti ljudima mogućnost da probaju nešto drugačije. S poslovnim partnerom sam godinama tražio dobar prostor, a uređivali smo ga sami, uz savjete arhitekata, dizajnera i cvjećara. Mislim da smo stvorili prostor u kojem se gosti osjećaju ugodno" kaže vlasnik Gregor Kurtović.

Zagreb, 040417.
Boskoviceva ulica.
Restoran Eggspress, cija je ponuda bazirana na jelima s jajima. 
Na fotografiji: vlasnik restorana Gregor Kurtovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Za sada nemaju terasu, no kaže da će je, pokaže li se za tim potreba, postaviti. Kurtović i Brezac su se za vrijeme zadnjih priprema prije otvorenja složili kako je važno da u prostoru bude mnogo svježeg cvijeća, koje im gotovo svakoga dana slaže i dostavlja cvjećarnica Andrija Šebek.

Zagreb, 040417.
Boskoviceva ulica.
Restoran Eggspress, cija je ponuda bazirana na jelima s jajima. 
Na fotografiji: lokal.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Svi drugi dobavljači također su domaći: jaja, začine i kruh kupuju od lokalnih prodavača. Osim toga, odlučili su da će ponudu mijenjati prema sezoni. Ovu su otvorili s ponudom jela koja uključuju šparoge, koja su pobudila velik interes, jednako kao i jela s avokadom te lososom.

Zagreb, 040417.
Boskoviceva ulica.
Restoran Eggspress, cija je ponuda bazirana na jelima s jajima. 
Na fotografiji: lokal.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Kako se godišnja doba budu mijenjala, a s njima i dostupnost namirnica, tako će se mijenjati i jela u ponudi.

Zagrebu zaista treba ovakva ponuda. Radimo tek desetak dana, ali broj naših gostiju pokazuje da ih zanimaju naša jela. Evo, samo u petak, pet dana nakon otvorenja, potrošili smo tisuću jaja za pripremu jela - kaže Gregor i dodaje kako razmišljaju o proširenju ponude, primjerice, na nojeva jaja, no još ne mogu pronaći dobavljača!

Zagreb, 040417.
Boskoviceva ulica.
Restoran Eggspress, cija je ponuda bazirana na jelima s jajima. 
Na fotografiji: lokal.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:43