ideje koje bi vas mogle izvući

RAZIGRANI TAPASI: Donosimo nekoliko recepata koji bi trebali raspametiti vaše gladno društvo!

Zagreb, 121216.
Kuhar Zoran Gajic pripremio je blagdanska jela od Badnjaka do Novogodisnje noci. Jela je pripremao u pokaznoj kuhinji tvrtke Miele.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Ako ste zaduženi za klopu, imamo ideje koje bi vas mogle izvući!

Ovaj sadržaj omogućuje Spar

Mali zalogaji većinom su uvijek rađeni na jedno te isti način. Predlažemo da malo razbijete monotoniju i napravite nešto kreativnije!

 

Bruschetta s lososom i medom

Zagreb, 121216.
Kuhar Zoran Gajic pripremio je blagdanska jela od Badnjaka do Novogodisnje noci. Jela je pripremao u pokaznoj kuhinji tvrtke Miele.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Lagano tostirati kruh i na njega posložiti dinljeni losos, dekorirati klicama i preliti medom.

Zalogaj sa skušom i hummusom

Zagreb, 121216.
Kuhar Zoran Gajic pripremio je blagdanska jela od Badnjaka do Novogodisnje noci. Jela je pripremao u pokaznoj kuhinji tvrtke Miele.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Skušu filetirate, a zatim je prepržite na malo masinova ulja uz dodatak ružmarina i češnjaka. Kad je gotova. Poslužite ju na tamnom kruhu, hrskavoj salatici i hummusu.

Croissantsi s fritajom od vrganja

Zagreb, 121216.
Kuhar Zoran Gajic pripremio je blagdanska jela od Badnjaka do Novogodisnje noci. Jela je pripremao u pokaznoj kuhinji tvrtke Miele.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Croissantse ispeći u pećnici,  au međuvremenu napravite fitaju tako da ćete na vrlo malo masnoće napraviti kajganu u koj ste prethodno staviti vrganje. Nemojte jaja soliti prje pečenja već svi začini dolaze nakon. Poslužite u malim croissantsima.

Mini juneći burgeri

Zagreb, 121216.
Kuhar Zoran Gajic pripremio je blagdanska jela od Badnjaka do Novogodisnje noci. Jela je pripremao u pokaznoj kuhinji tvrtke Miele.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Za tijesto:

150 g glatkog brašna
1 jaje
50 g maslaca
3 g soli
30 g kvasca
0,5 dcl vode

 

Brašno prosijemo i zamijesimo smjesu. Ostaviti da se diže cca 30 min. Oblikovati u male loptice težine 30 g i razvaljati na pravilne loptice. Staviti na papir za pečenje i ostaviti da se još jednom dignu te stavljamo u zagrijanu pećnicu peći 200 stupnjeva cca 10 min.

Za meso i nadjev:

40 g junećeg mesa
2 g salate regaste
3 g domaćeg kečapa
3 g špeka
sol i papar

 

Meso začinimo solju i paprom i oblikujemo u polpetice. Pečemo na vrućoj tavi, Burger složimo.

 

Pogledaj božićnu poruku koju ti donosi Spar

 

Iz drugih medija

Najnovije