Recept dana: Zapečena tjestenina s povrćem

Ljeto je počelo navalite na povrće i zapecite ga s tjesteninom!

Recept: Ganoci Frisch

Snima: Maja Danica Pečanić

Obavezno poharajte tržnice. Sad sve jako miriši po domaćim pomidorima, dinjama, lubenicama i breskvama. Danas smo se odlučili za tjesteninu. Ništa komplicirano, nasjeckate, začinite, pomiješate i zapečete.

Nemojte štjedjeti na parmezanu i dodajte ga neposredno prije posluživanja!

A sad recept:

• 2 mlada poriluka, očišćena, nasjeckana

• 3 mlada luka, očišćena, nasjeckana

• 2 tikvice, narezane na kolute

• 1 glavica komorača, oguljena, nasjeckana

• 350 g mini rajčica, narezanih po pola

• 1 zelena paprika, sitno sjeckana

• 2 režnja češnjaka

• 400 g Penne Rigate

• 2 jušne žlice lišća majčine dušice

• 100 g pršuta, narezanog na tanke šnite

• 2 dcl slatkog vrhnja

• 3 filea inćuna, sitno sjeckanih

• 1 dcl maslinovog ulja

• 200 g mozzarelle, natrgane na male komadiće

Nasjeckano povrće stavite u pleh za pečenje, posolite, popaprite, polijte s nekoliko žlica maslinova ulja, pospite majčinom dušicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata. U međuvremenu skuhajte tjesteninu po uputama proizvođača. U kuhinjskom blenderu pomiješajte i usitnite inćune, pršut i češnjak s nekoliko žlica maslinova ulja. Nakon pola sata u povrće umiješajte tjesteninu i pastu od inćuna, češnjaka i pršuta. Dodajte mozzarellu i polijte slatkom vrhnjem. Stavite natrag peći još 15- ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:14