Recept: Ganoci Frisch
Snima: Maja Danica Pečanić
Obavezno poharajte tržnice. Sad sve jako miriši po domaćim pomidorima, dinjama, lubenicama i breskvama. Danas smo se odlučili za tjesteninu. Ništa komplicirano, nasjeckate, začinite, pomiješate i zapečete.
Nemojte štjedjeti na parmezanu i dodajte ga neposredno prije posluživanja!
A sad recept:
• 2 mlada poriluka, očišćena, nasjeckana
• 3 mlada luka, očišćena, nasjeckana
• 2 tikvice, narezane na kolute
• 1 glavica komorača, oguljena, nasjeckana
• 350 g mini rajčica, narezanih po pola
• 1 zelena paprika, sitno sjeckana
• 2 režnja češnjaka
• 400 g Penne Rigate
• 2 jušne žlice lišća majčine dušice
• 100 g pršuta, narezanog na tanke šnite
• 2 dcl slatkog vrhnja
• 3 filea inćuna, sitno sjeckanih
• 1 dcl maslinovog ulja
• 200 g mozzarelle, natrgane na male komadiće
Nasjeckano povrće stavite u pleh za pečenje, posolite, popaprite, polijte s nekoliko žlica maslinova ulja, pospite majčinom dušicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata. U međuvremenu skuhajte tjesteninu po uputama proizvođača. U kuhinjskom blenderu pomiješajte i usitnite inćune, pršut i češnjak s nekoliko žlica maslinova ulja. Nakon pola sata u povrće umiješajte tjesteninu i pastu od inćuna, češnjaka i pršuta. Dodajte mozzarellu i polijte slatkom vrhnjem. Stavite natrag peći još 15- ak minuta.