ZA NAJBOLJA DRUŽENJA

RUŽIČASTA VINA DO 30 KUNA: Koja vrijedi kupiti u supermarketu, a koja trebate izbjegavati?

 Getty Images
Može li se za 30 kuna kupiti pristojno vino?

Na koje butelje trebate obratiti pažnju u supermarketu? Jer tamo ih najčešće kupujete zar ne?

DIKA ROSE 2016., SLAVONIJA, Hrvatska Kvaliteta: 85/100, Alkohol: 13%, Cijena: 29,99 (Interspar)

Crvenkasto-ružičaste boje, s puno voćnih aroma na šumske jagode i drugo crveno voće. Jako atraktivno. U ustima suho i svježe, ugodno naglašenih kiselina. Od sorte frankovka. Jedan od ljepših rosea na tržištu po fantastičnoj cijeni u odnosu na kvalitetu.

WINEMAKERS OF CROATIA, PINOT SIVI 2015., Slavonija, Hrvatska Kvaliteta: 82/100, Alkohol: 12,5%, Cijena: 29,99 (Lidl)

Svijetle bakrene boje s nijansom ružičaste. Uopće nije riječ o roseu, nego o bijelom vinu koje je zbog maceracije dobilo ovu boju. I na nosu i u ustima je sasvim drukčije od tipičnog rosea. Krepko, punog okusa, dugačkog trajanja. Isključivo uz hranu.

SPRING VALLEY, ZINFANDEL ROSE 2015., Kalifornija, SAD Kvaliteta: 81/100, Alkohol: 10,5%, Cijena: 24,99 (Lidl)

Tipični white zin, kako ga kolokvijalno zovu u Americi. Slatkast, s aromama jagoda, trešanja i malina. Idealno vino za obožavatelje slađih rosea. Jednostavan, slatkast i voćan.

WINEMAKERS OF CROATIA, ROSE 2015., Slavonija, Hrvatska Kvaliteta: 80/100, Alkohol: 12%, Cijena: 29,99 (Lidl)

Nježne ružičaste boje. Diskretnog, ali još uvijek ugodnog mirisa s obzirom na starost vina. U ustima suho, živo, osvježavajuće i ugodno kiselkasto. Lijep aperitivni rose.

HARDY'S, BIN 545 ROSE 2015., Australija Kvaliteta: 77/100, Alkohol: 12%, Cijena: 24,99 (Kaufland)

Crvenkasto-bakrene boje. Vidio je i bolje dane. Još uvijek dosta slatke voćnosti na nosu, ali je primjetan i umor. Okus je slatkast, s dozom starikavosti. Još je za preporuku, ali treba ga hitno potrošiti. Samo za ljubitelje slađih rosea.

STELLA ISABELLA, ROSE, Italija Kvaliteta: 65/100, Alkohol: 11%, Cijena: 29,99 (Kaufland)

Vrlo loše. Bez označene berbe i bez označenog porijekla. Na nosu reduktivno i zagušeno. U ustima težeg i sladunjavog okusa. Izmanipulirano. Za zaborav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:41