Izvor fotografija: San Pellegrino Facebook
U sljedećem izboru najboljeg mladog chefa, San Pellegrino će mladim talentiranim kuharima diljem svijeta ponuditi još više mogućnosti da razviju svoje vještine pod mentorstvom vrhunskih chefova te da se pozicioniraju na kulinarskoj karti svijeta. Chefovi iz cijelog svijeta, uključujući chefs de cuisine (glavne chefove kuhinje), sous chefs (prve zamjenike glavnih chefova kuhinje), chefs de partie (chefova zaduženih za točno određeno područje pripreme u restoranu) te commis (prvi podređeni linijskom chefu odnosno chef de partie), mlađi od 30 godina, s barem jednom godinom radnog iskustva će moći sudjelovati pripremom jela koje će kušati žiri od sedam svjetski poznatih chefova koji će proglasiti najboljeg mladog chefa za 2018. godinu kako prenosi Fine Dining Lovers. Prošle godine se na izbor prijavilo više od 3 000 mladih chefova iz različitih dijelova svijeta, a najboljim mladim chefom proglašen je Amerikanac Mitch Lienhard.
Online registracije će se održati u razdoblju od tri mjeseca, od 1. veljače do 30. travnja 2017. godine. Svaka prijava će biti procijenjena od strane ALMA-e, prestižne talijanske kulinarske škole, tijekom svibnja. Iz svakog područje će biti odabrano 10 finalista prema sljedećim kriterijima:
SASTOJCI: Sposobnost odabira najboljih sastojaka s tržnice u smislu kvalitete, svježine kako bi se postigao najbolji okus.
VJEŠTINA: Sposobnost za rad sa sirovinama i njihovo pretvaranje u jelo.
TALENT: Sposobnost istraživanja novih inovativnih ideja i tehnika u duhu visoke gastronomije uz zadržavanje osobnog stila, a da se
pritom zadrži savršena ravnoteža okusa.
LJEPOTA: Prezentacija jela.
PORUKA: Sposobnost komuniciranja jasne poruke kroz rad i viziju chefa.
Finalisti će se zatim natjecati u finalu (unutar svoje regije) koje će trajati od 7. lipnja pa do kraja 2017. godine. Veliko finale će se održati u Milanu u lipnju 2018. godine. Tamo će 21 mladi chef kuhati za panel sudaca (poznati su pod nazivom Sedam mudraca) koji će proglastiti najboljeg mladog chefa za 2018. godinu.
Mladi kuhari će imati maksimalno vrijeme kuhanja od pet sati, za razliku od prošle godine kada su za kuhanje imali šest sati. Natjecateljima je dopušteno koristiti konzerviranu hranu, fermentirane namirnice, praške te suhe namirnice koje će koristiti u jeli, ali marinade i baze se moraju raditi na licu mjesta.
Želite postati novi najbolji mladi chef na svijetu? Možda biste se trebali prijaviti!
OVDJE možete pročiitati pravila natjecanja!