KREATIVNE SLASTICE

SAVJETI PASTRY CHEFICE PAM YUNG: Pecite kolače kao najbolji svjetski slastičari!

Zagreb, 240117.
Kolace kojima je glavni sastojak med napravile su Mateja Domitrovic i Vana Babic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Jeste li i vi jedni od onih koji se pitaju kako slastičarima svaki put slastice ispadnu baš savršene? Za vas smo izvukli par trikova pastry chefice Pam Yung koja radi kreativne i neponovljive slastice.

Pet savjeta koji će vam svakako dobro doći ako odlučite pustiti mašti na volju!

Pripremanje dunje

Od nje napravite genijalan desert! Tradicionalno dunju trebate kuhati polako, kako bi postala mekana i ukusna. Ali vrlo često se na ovaj način gubi pravi okus dunje. Ako želite zadržati okus, dunju ogulite, narežite na iznimno tanke ploškice, poškropite s limunovim sokom kako ne bi oksidirala. Zatim ju stavite na dobro zagrijanu grill tavu. Nakon toga ju uronite u mješavinu aceta balsamica, šećera i vina Arbois. Rezultat? Mekana dunja puna okusa!

 

Što s ostacima?

Ne bacajte ostatke voća! Oni također sadrže jako puno okusa i uz malo šećera se vrlo lako mogu pretvoriti u ukusne džemove i namaze!

 

Domaći kesten pire

Kesten pire je ukusan, ako već niste znali! Kestene zarežite i pecite ih cijele. Ogulite ih te stavite u mješavinu mlijeka, slatkog vrhnja i vanilije. Pirjajte ih još malo. Smjesa će se pretvoriti u svilenkasto gladak pire koji možete poslužiti s tučenim šlagom!

 

Sirutka je zakon!

Čuvajte sirutku ako radite vlastiti jogurt! Tekućina koja se skuplja na vrhu je jako hranjiva i ukusna. Može se koristiti za uravnoteženje različitih bogatih jela i kremastih juha. Zapravo, služi kao zamjena limunovom soku ili octu. Također, savršeno funkcionira pri izradi kruha.

 

Držite se mjera!

Uvijek slijedite osnovna pravila za pečenje. Ako npr. radite domaći kruh, koristite kvalitetno brašno i uvijek se pridržavajte točnih temperatura za pečenje. Također, ukoliko možete nabaviti digitalnu vagu, to bi bilo odlično.

Iz drugih medija

Izdvajamo