NOVO MJESTO

SMJEŠTEN U SAMOJ JEZGRI DUBROVNIKA: U restoranu Klarisa svako jelo ima svoju priču!

Jela su pomno birana i nastojalo se što više koristiti tradicionalne recepte iz bogate dubrovačke povijesti!

Bilo je tu prvo sirotište u Europi. Potom Napoleonova puškarnica, ali i samostan...

Danas je u tom predivnom prostoru koje krije mnoge priče iz povijesti, u samoj staroj jezgri Dubrovnika, odmah pored velike Onofrijeve fontane restoran Klarisa.

Osim lokacije, impresivan je i jelovnik, a među brojnim zanimljivim jelima možda je najbolje krenuti od ribe.

Romb u škartocu specijalitet je koji morate probati, a dobro je znati da i on ima svoju priču: za vrijeme Dubrovačke Republike ova je riba bila iznimno cijenjena, baš kao i danas.

Kada bi je ribari ulovili, na brodu bi se podizala bijela zastava. Bio je to znak da je radni dan gotov te da je ulov bio i više nego uspješan.

A za desert preporučujemo opet jelo s pričom: Dubrovačku tortu od badema i ljute naranče posluženu s bruštulanim bademima i arancinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:16