NEOBIČNA KOMBINACIJA

ŠTO PIJETE UZ BURGER? U 50 A Burger & Champagne baru se piju pjenušac i šampanjac!

Što pijete uz burger? Pivo, colu? Jeste li probali pjenušac ili šampanjac?

Ne? Pa onda morate navratiti u 50 A Burger&Champagne bar u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, odnosno na Europskom trgu. Otvorile su ga Newyorčanka Adena Levin, chef Nikola Marković i Ivana Ajtić nakon što su istoimeni bar s jednakim konceptom nakon tri godine zatvorili na otoku Hvaru.

A otkuda ideja uz burger posluživati pjenušac i šampanjac, objasnila nam je vlasnica: “Kad sam došla na Hvar, zaljubila sam se u otok i Hrvatsku, a i u Hvaranina koji ima vinograd, a u podrumu, naravno, pjenušac. Volim kuhati, a pjenušac smo s društvom pili uz gotovo sva jela, pa smo došli na ideju spojiti nešto karakteristično američko i pjenušac. I tako je krenulo, a nastavilo se na zagrebačkoj adresi.

Najprodavaniji burgeri su im Classic (junetina, topljeni cheddar, rajčica i ljubičasti luk), vrlo zanimljivi Hvar (junetina, rajčica, rikola, namaz od suhih smokava i pekmeza od luka s topljenom gorgonzolom) koje možete probati i na Zagreb burger festivalu. Osim burgera koje uvijek rade pred gostima, nude sendviče Louisiana Shrimp Po’Boy i Philly Cheesesteak i salate od mladog špinata s grilanom tikvom i ljubičastim lukom te poznatu Coleslaw salatu.

A, što se tiče vrckavih mjehurića: pjenušci su uglavnom Tomčevi i Šemberovi, a na listi šampanjaca su Serge Mathieu, Delamotte, Fleury i nekoliko Moeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:27