SOČNI RECEPTI

SVI UMACI KOJE TREBATE ZA ROŠTILJ: Pet veličanstvenih na roštilju!

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2017. u 08:26

Mustard in a glass jar and seeds black and yellow mustard on an old wooden table in rustic style, selective focus
Getty Images/iStockphoto

Ruku na srce ćevape je najbolje jesti same i u malo natopljenoj lepinji ili somunu. Ipak, ako imate malo vremena i strpljenja bacite se na pripremu ovih umaka bez kojih teško da može proći koje roštiljanje.

Ajvar

S ajvarom nema žurbe. Ako želite da bude zbilja dobar, pripremite se na nekoliko sati biranja najmesnatijih crvenih roga, zatim pečenja, guljenja, micanja sjemenki i za kraj višesatno miješanje dok ne dobijete izluđujuće mirisnu kremu, ali vjerujte vrijedi svake uložene minute.

Mario Kučera
 

Senf

Dosta je senfa umjetno žute boje bez okusa! Napravite domaći i to na najjednostavniji mogući način. Pribavite kvalitetne sjemenke i prah gorušice, a ostalo je mačji kašalj. Ovog senfa ćete željeti napraviti zalihu!

mustard in glass bank and on a table
Getty Images/iStockphoto

Majoneza

S majonezom nema brojanja kalorija zato slijedite recept, jer da doista ide toliko ulja. Za mali pomak i pikantniji ukus možete dodati malo gorgonzole.

Making Mayonnaise. Series.

 

Tzatziki umak

Ovaj grčki umak je idealan za velika druženja, pogotova ona uz konkretniji komad mesa.

Two bowls of Ra?ta, indian sauce
Getty Images/iStockphoto

Domaći kečap

Mi uvijek volimo imati i nekoliko bočica čiste pasirane rajčice, a dodatkom drugih aroma dobiva se odličan začin kao dodatak drugim jelima ili kao samostalni umak koji se može jesti u mnogim kombinacijama.

Zagreb,250816.
Nastasja Petric kuha zdravu hranu za buduce mame i djecu.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

 

Iz drugih medija

Izdvajamo