Četvrta godina zaredom

TJEDAN DOBRE HRANE: Dani puni dobre hrane i vibracija

 CROPIX
Završilo je četvrto izdanje Tjedna dobre hrane, i to fenomenalnom završnicom u zagrebačkom City Centeru one East. Tri vikenda zaredom Zagreb i Split bili su domaćini najmirisnijeg i najukusnijeg gastro događaja - Tjedna dobre hrane.

Točnije, punih šesnaest dana najbolji hrvatski kuhari, blogeri, gastro stručnjaci i proizvođači hrane okupili su se kako bi zaljubljenicima u svijet dobrih zalogaja i jednako dobrih osjećaja ponudili novo iskustvo. Dimilo se ne samo iz lonaca, jer atmosferu su dodatno zagrijali i sami kuhari, tih dana i u ulozi predavača.

Zagreb, 061116. 
U City Center One West zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: radionica Cupcakesi iz jesenske zemlje cudesa; Mirjana Saracevic - Cupcakes and Fairytails.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

Posjetitelji su tako na kulinarskim radionicama mogli doznati sve tajne kuharskog zanata direktno od profesionalaca, a sve su kasnije mogli i kušati. Svoju nevjerojatno dobru energiju širili su chef Christian Misirača i Marijo Čepek, pripremivši hranu dostojnu kraljeva, bilo je tu sočnih mesnih pečenja pripremljenih s pivom i jela s bučom i kestenom.

Zagreb, 061116. 
U City Center One West zapoceo je Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: radionica kuhara Marija Cepeka i njegovog tima - Buca i kesten, Mousse mascarpone i Kaki jabuke.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Zagreb, 201116.
U City Center One East odrzava se Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Amstel pivska carolija by Christian Misiraca .
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Zoran Gajić i Mladen Zrno oduševili su slijedom od čak pet jela koja su sparili s izvrsnim Korlat vinima.

Split,131116.
U City Center One zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Braco Sanjin i Hrvoje Zirojevic
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević, legende mediteranske kuhinje, u Splitu su častili sve prisutne jelima poput pašticade od janjetine i štrudle od pršuta te morskim delicijama.

Split,131116.
U City Center One zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Braco Sanjin i Hrvoje Zirojevic
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Šime Sušić, pobjednik Masterchefa, oduševio je fritajom od sušene hobotnice, a Robert Predrag Žmire i Stipe Šušnjara zadivili su prisutne svojom izvedenicom dalmatinske kuhinje na moderniji način.

Zagreb, 191116.
U City Center One East odrzava se Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Fritaja od susene hobotnice, Sime Susic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Split,131116.
U City Center One zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Robert Predrag Zmire i Stipe Susnjara
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Split,131116.
U City Center One zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Robert Predrag Zmire i Stipe Susnjara
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Pekle su se pizze, mijesila se tjestenina i punili ravioli, razvlačile jufke, pravili kolači i torte, a pripremale su se i sirove slastice za koje je bila zadužena Mihaela Devescovi. Maleni su se, pak, u kuhinji zabavljali sa chefom Hrvojem Krajnovićem koji kuha za najmlađe, i to zdrave i brze obroke koji se bez problema mogu ponoviti i kod kuće. Kao i prijašnjih godina, održao se i sajam na kojemu su svoje proizvode izložili i na kušanje ponudili mnogi domaći uzgajivači i proizvođači hrane.

Zagreb, 051116. 
U City Center One West zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista koji ce se odrzavati od 05.20.11.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

Na toj tržnici bilo je zaista svega, i slanog i slatkog. No, nemoguće je nabrojiti sve te vrijedne ljude i jela koja su skuhali i podijelili sa svima nama, ali se na kraju može zaključiti da su pripremili gozbu za pamćenje i da je ovo bilo šesnaest dana prepunih dobrih vibracija. Cilj je bio i velike i male zainteresirati za kuhanje, za razmišljanje o hrani te naglasiti važnost zdravog obroka i domaće pripreme.

Zagreb, 201116.
Zeljka Maras iz servisa Jedem doma i Vecera u pola sata pripremila je domaca i fina jela, na Tjednu dobre hrane u City Centru East.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Hrana ne raste na policama supermarketa, prava iskrena hrana nabavlja se od ljudi koji je uzgajaju s ljubavlju i prema njoj se odnose s poštovanjem. A tome su nas sve ove dane učili oni koji žive taj posao. Nisu se štedjeli, nisu škrtarili ni na savjetima i otkrivanju nekih caka, ali ni na količini obroka koje su skuhali za sve posjetitelje.

Split,131116.
U City Center One zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista. 
Na fotografiji: radionica Tonci Puljic
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Tjedan dobre hrane, ove poučne i vesele radionice te bogatu tržnicu posjetilo je tisuće ljudi. Uz ukusne zalogaje, vesele ljude i dobro ozračje koje su svi skupa stvorili uvijek je dobar provod. Jednako dobar program očekuje se i sljedeće godine, iznenađenja će biti i dalje, a dotad - kuhajte i družite se uz dobru hranu.

Zagreb, 061116. 
U City Center One West zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: radionica Razotkrivanje tajni vrhunskog rizota; Ivan Tomasevic - Johann Franck.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:16