Ako volite kuhati iz hobija, evo par savjeta kako možete postati dobri kao i profesionalni chefovi!
Oštre svoje noževe
Noževi su najvažniji alati chefova, a iznimno je važno da budu oštri. Tup nož je opasniji od oštrog noža, zapamtite.
Nikad ih ne stavljaju u perilicu za posuđe
Pranje na ruke je najbolji način kako održavati noževe, a važno je i osušiti ih čim ih operete.
Začinjavaju i kušaju hranu dok kuhaju
Ako hranu posolite na kraju, sol će samo stajati na površini jela i neće se dobro sljubiti. Zato trebate začinjavati i kušati hranu u svim fazama pripreme.
Drže radnu površinu urednom
Čistite kako prestajete koristiti određeni alat/površinu. Tako će vam na kraju ostati puno manje čiščenja.
Imaju posudu samo za otpatke
Pokraj daske za rezanje uvijek imajte posudu u koju ćete bacati sve nepoželjno. Na taj način će vam površina biti uredna, a smeće ćete lakše baciti.
Uvijek sole vodu u kojoj kuhaju tjesteninu
Jer na taj način začinjavaju tjesteninu, a voda od tjestenine se može koristiti i za kuhanje/zgušnjavanje umaka pa je poželjno da je začinjena.
Znaju kada koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje
Ono nije za kuhanje i obradu na visokim temperaturama, zapamtite!
Koriste ostatke kako bi napravili nova jela
Tu pričamo o kostima, ostacima povrća i sličnim namirnicama za izradu umaka, temeljaca...
Prže začine
Na taj se način okusi intenziviraju. Pripazite samo da vam ne zagore!