TURISTI ZALJUBLJENI U ZAGREB

Turisti vole pizzu iz Dukse i štrukle, a oduševljeni su i zagrebačkim hostelima!

 Neja Markičević / CROPIX
Stranci su, također, oduševljeni Chillout hostelom, vole jesti mediteransku hranu u Vagabundu ili meso s roštilja u Placu na Dolcu

- Odsjedam u hostelima od 1973. godine, a ovo mi je jedan od najdražih u svijetu. Odlična je lokacija, sve je dostupno pješice, nije preskup, a ima odličnu vanjsku terasu na kojoj se može sjediti čak i za kišnih dana - rekao je posjetitelj iz Michigana.

Swanky Mint je legendaran. Urban, prijateljski raspoložen, odličan za upoznavanje ljudi u genijalno uređenom prostoru. Toliko je dobar da lokalaca ima više od ljudi koji odsjedaju u hostelu pa se vrlo lako integrirati u njihovo društvo, složio se Jeff.

Swanky Mint Hostel od svojeg je otvorenja na vrhu ljestvice najboljih jeftinijih smještaja u Zagrebu, prema Trip Advisoru. Vlasnik Andrija Pirnat odlučnu zapaženost pripisuje tome što ne nude samo sadržaj, već priču.

Zagreb 090816.
Ilica 50.
Andrija Pirnat, investitor i idejni zacetnik Swanky mint hostela koji uz razne sadrzaje nudi i kupanje u bazenu.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / CROPIX
Andrija Pirnat, investitor i idejni začetnik Swanky mint hostela koji uz razne sadržaje nudi i kupanje u bazenu

- Najviše gostiju nam dolazi iz Velike Britanije, Koreje te Sjeverne i Južne Amerike. Najviše ih oduševljava lokacija u samom centru grada, nedavno otvoreni bazen, mogućnost najma bicikla i slično. Općenito, naš koncept se temelji na dostupnosti više usluga na jednom mjestu, što se čini kao dobar potez jer smo gotovo stalno puni - smatra Pirnat.

Turiste oduševljava i Chillout Hostel s čak 393 osvrta koji su vrlo dobri do odlični, i Funk Lounge Hostel. Što se tiče gastronomije, u kategoriji “jeftinija jela” prvo mjesto drži pizzeria Duksa u Duknovićevoj ulici.

- Suprug i ja smo izbirljivi, posebno kada je riječ o pizzama iz krušne peći, ali oboje smo se složili kako je riječ o najboljoj pizzi koju smo probali ikad! Korica je tanka poput papira, a nadjev je bogat i svjež - komentirala je Catherine iz Kalifornije.

Zagreb, 260213.
Duknoviceva.
Pizzeria Duksa.
Pizza Prva.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / CROPIX

Vlasnik Dukse izvrstan uspjeh na Trip Advisoru pripisuje kombinaciji ugođaja, kvalitete i ponude. - Riječ je o nekoj ukupnoj energiji koja se posjetiteljima očito sviđa. Osim Hrvata, najviše nam dolaze Talijani, a najčešće se naručuju ‘Na ovu Dado otkida’ i ‘Koza Nostra’ pizza - otkrio je vlasnik Mislav Petrović.

Na ljestvici ispod njih su restorani Vagabund u Vlaškoj, koji nudi mediteransku prehranu, i Plac na Dolcu, gdje se turistima izrazito sviđa roštilj. Omiljen gradić u okolici Zagreba, Samobor, turistima je najpoznatiji po seoskim imanjima s prekrasnim pogledom. Jedno od njih je i Etno kuća pod Okićem, koja je otvorena tek dvije godine, a već je osvojila tržište i prva je na Trip Advisoru prema ocjenama turista.

Ervin Silić

- Iako imamo tek desetak mjesta za noćenje i šest mjesta za kampiranje, neprestano smo popunjeni. Mislim da je to najviše do okruženja, nalazimo se podno samog starog grada Okića, a pogled na Zagreb je nevjerojatan. Oko 60 posto naših gostiju su Nizozemci, a dolaze i Talijani te Francuzi - rekao je Marijan Slakoper, vlasnik imanja.

Što se tiče samoborskih hotela, najviše pozitivnih komentara ima Livadić, koji se nalazi na samom glavnom trgu i ima 21 sobu. Turisti u Samoboru, osim kremšnita, najviše jedu u Krčmi Gabreku 1929., kultnom restoranu najpoznatijem po čak 40 vrsta palačinki.

Samobor, 200309.
Krcma Gabreku u Samoboru stoji na istom mjestu od 1929 godine u Starogradskoj ulici broj 46.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

- Dolaze nam Talijani, Španjolci, a u zadnje vrijeme sve više Slovenaca, Korejaca i posjetitelja iz skandinavskih zemalja. Vole naša tradicionalna jela, veprovinu, teletinu, razne juhe - rekao je vlasnik Mirko Šintić. U Jastrebarskom, udaljenom 36 kilometara od Zagreba, najbolje ocjene ima kuća Režekov podrum. - Najčešće nam dolaze Nijemci i Austrijanci, ovdje odsjedaju dan do dva i ne zadržavaju se previše u Jaski- objašnjava vlasnik Krešimir Režek

Preporuke LA Timesa:

Zagreb, Samobor i Jastrebarsko tri su mjesta u našoj zemlji koja svaki turist treba posjetiti, savjetuje novinarka Los Angeles Timesa Margo Pfeiff u tekstu koji je prije dva dana objavljen na stranici tih novina. U Zagrebu ju je mnogo toga oduševilo: od najstarije ljekarne, preko licitarskih srca pa sve do Oktogona. Svidjele su joj se i stare palače u centru grada baš kao i činjenica da u malim trgovinama smještenim u centru može kupiti unikatne proizvode. Opisuje i hranu - posebno su je oduševile štrukle koje je pronašla na gotovo svakom meniju u Zagrebu. Što se tiče okolice, u Samoboru je jela kremšnite na glavnom gradskom trgu, a Jastrebarsko ju je privuklo zbog vinogradarstva

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:06