GURMANSKA NAMIRNICA

UKUSAN OBROK: Final touch za svaki recept!

Ukusan obrok… to tako primamljivo zvuči. Jeste li i vi pomislili kako bilo divno da postoji namirnica koja bi svako jelo učinila pravim gurmanskim specijalitetom? Još kada bi ta namirnica bila zdrava i pratila vaš stil života, to bi bilo gotovo idealan, filmski scenarij.

Tajna za ukusan obrok se ne krije daleko. Recept za gurmansku bajku imale su još naše bake i bila je to ukusna i jednostavna tajna spakirana u maloj teglici ajvara. Ako vam sada djeluje nemoguće da je upravo to namirnica koja može ispuniti postavljena očekivanja, onda samo još uvijek niste otkrili sve čari ovog proizvoda od najfinije crvene paprike.

Brzi doručak s ajvarom

Avokado i ajvar

Bilo da na stolu imate običan kruh, pitu, gibanicu, lisnato tijesto ili najfinija francuska peciva, namaz u vidu ajvara će učiniti da vaš doručak više ne bude tako običan. Ako ste pak od onih koji vjeruju u izreku da je najzdraviji obrok kada na tanjuru imate 3 boje, onda je za vas kombinacija jaja i ajvara pun pogodak. Napravite kajganu ili jednostavnom kuhanom jajetu dodajte ovaj crveni prilog i imat ćete ukusan obrok koji prati i prava paleta boja.

Neodoljivi jedinstveni okus glavnog jela

Guacamole umak i ajvar

Niste valjda bili skeptični misleći da ajvaru nije mjesto u ozbiljnim, glavnim jelima?! Naprotiv, to je onaj fini sastojak koji će obogatiti vaš rižoto, biti pravi dodatak talijanskoj pašti i stari recept za musaku pretvoriti u potpuno novo jelo koje odiše zdravom notom ovog divnog povrća. Izbor je na vama. Možete se i sami igrati i probati slaže li se bolje uz vaše lazanje slatki ajvar, ili pak ljutenica koja će dodati pikantnu notu na vašoj trpezi.

Zdrava večera

Tagliatelle s gljivama i ajvarom

Ne večerate jer ste na dijeti i veliki unos kalorija u ovo doba dana vam ne odgovara?! A ipak bi vam prijalo da pojedete nešto?! Ako vam kažemo da 100 grama ajvara ima samo 138 kalorija, što je od prilike 7 kalorija po žličici, i da je crvena paprika izvor željeza i vitamina A i C, a rajčica koji je sastavni dio svakog pinđura i ljutenice, pri kuhanju oslobađa likopen koji postaje pravi antioksidans, djeluje li vam onda kombinacija ajvara i heljdinih ili lanenih pločica kao nešto što je pravo rješenje za vaš večernji obrok?

* Ukoliko vam se sve ovo čini previše kompliciranim...

... prije svakog obroka, uzmite žličicu, uronite je u teglicu vašeg omiljenog ajvara i dozvolite nepcima da uživaju u bogatstvu ukusa koje nosi ova namirnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:42