PREGLED DOGAĐANJA

VIKEND ZA BONKULOVIĆE: Gdje ispijati koktele, craft pive i sladiti se u gastro delicijama?

 Getty Images
Danas se otvara Gastro Best Fest i Zagreb Beer Fest, skoknite do Malog Placa u Vintage vrtu, a sutra na koktele i craft pive!

Gastro Best Fest - 19. do 28. svibnja

Danas se otvoreni proljetni festival na zagrebačkom Europskom trgu, nudit će izbor autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicijskih okusa i prezentirat će najbolje što Hrvatska nudi i ima. Organizatori najavljuju puštanje dobre glazbe i veselje uz soparnik, pole krumpira, čobanac, grah, štrukle, brudet, pljukance, tartufe, sir i vrhnje, pljeskavice, roštilj, lignje, srdelice, japrak, jetrica, kotlovinu, kobasice, Jelačić šnite, buftle, štrudle, fritule i kroštule. Sve dodatne informacije o festivalu pronađite ovdje.

Zagreb Beer Fest

Open air druženje uz mnoštvo dobrih bendova, veliki izbor domaćeg i stranog piva te gurmanske specijalitete. Ulaz na sve aktivnosti je potpuno besplatan. Sve dodatne informacije o festivalu pogledajte ovdje.

19.05.
17h Igralom
18:10h Desert Mountain Tribe
19:30h MY BABY
21:30h Kojoti

20.05.
18:10h Lika Kolorado
19:30h M.O.R.T
21:30h Jura Stublić & Film

21.05.

17h Ogenj
18:20h Andrija
19:30h Artan Lili
21:30h Kawasaki 3P

Hands holding glasses with beer on a table at pub in London. A group of friends is enjoying beer time in the city, close up on the glasses.
Getty Images/iStockphoto

Mali plac u Vintage vrtu

Jedinstvena mobilna tržnica lokalnih i organskih proizvoda i poznato gastronomsko događanje Mali plac gostovat će u vrtu Vintage Industrial Bara u Savskoj 160 u petak, 19. svibnja od 16 do 20 sati, čime će ujedno i otvoriti sezonu održavanja posebnih maloplacnih izdanja na otvorenom. Nadopunite svoje zalihe proizvodima malih proizvođača, a više o maloplacarenju potražite ovdje.

Food Revolution Day

Cilj aktivnosti pod nazivom Food Revolution Zagreb je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života. Tako će članovi HACPN-a pripremiti zanimljive nutricionističke radionice za djecu, roditelje i osoblje škole te skuhati zanimljive varijante poznatih jela. Program u nekim gradovima počinje već danas, a više informacija potražite ovdje.

ŠkrletOVO!

Oni su proizvođači autohtone sorte škrlet i okupljeni su u Udrugu Škrlet. Ovu sortu vinari i njihovi prijatelji vinoljupci zovu blagom Moslavine! Kao i svako blago, čuvamo ga i njegujemo, ali OVO blago žele podijeliti s drugima i omogućiti da što više vinoljubaca sazna za njegove ljepote. Iz tog razloga su osnovali udrugu i organizirali ovu manifestaciju pod nazivom ŠkrletOVO! Uz red, edukacije, dobrog vina i glazbe zasigurno će biti manifestacija za pamćenje o kojoj više informacija možete pronaći ovdje.

Cocktail Week Zagreb Open Air

Prvi zagrebački tjedan koktela završavaju dvodnevnim tulumom na otvorenom u parku Likovne akademije posvećenom barmenima, barovima i koktelima! Za glazbenu kulisu će se brinuti zagrebački DJi i njihov "kućni" jazz band Harry Gustavson Trio. Na ovo slavlje koktela ulaz je besplatan. Za više informacija kliknite ovdje.

Koktele pripremaju ovi pop-up barovi:

A most unusual garden (Zagreb)
Bokeria Galleria Lounge (Split)
Bon Vivant (Stari grad, Hvar)
CWZG All stars bar
Ka'lavanda Music Bar Hvar (Hvar, Hvar)
Noor Bar (Split)
Swanky Monkey Garden (Zagreb)
Joe's Bar Arcotel (Zagreb)

Woman toasting with sparkling wine and champagne
Getty Images/iStockphoto

All you can drink (craft piva) za 100 kuna

U subotu 20. svibnja ALL IN bar u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici organizira Mini craft festival s deset domaćih pivovara, petnaest pivskih stilova. Festival počinje u 20 sati. Ljubitelje dobre pivske kapljice posebno će razveseliti informacija da za 100 kuna možete piti piva koliko god hoćete. Više informacija potražite ovdje.

Male waiter holding a tray of filled beer tasting glasses inside a brewery.
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:49