UZ DOBRU HRANU

TKO JE REKAO DA SE RUŽIČASTA VINA PIJU SAMO LJETI? Odabrali smo najbolja za vaš ručak!

 / Getty Images/iStockphoto
Počastite se jednim od ovih vina, donosimo izbor za svačiji džep!

Tko je rekao da ružičasta vina možemo piti samo ljeti? Uz lagani ručak si natočite čašu jednog od vina u anstavku!

IVAN BUHAČ ROSÉ 2016. CIJENA 25 KN (VRUTAK)

Izvor fotografije: Vrutak

Apsolutni šampion festivala kad je u pitanju omjer cijene i kvalitete. Iz podruma obitelji Buhač iz Iloka koja je i inače poznata po pristupačnim vinima dobre kvalitete. Mirisan i nježan rose dobiven od sorti cabernet sauvignon i frankovka u omjeru 50% svaka. Zavodljivih aroma crvenog bobičastog voća u ustima, blagog okusa osvježavajućeg karaktera te finog i čistog retrookusa srednjeg trajanja. Vino koje će zadovoljiti svačiji ukus i koje je idealni izbor za veća druženja, osobito u prirodi uz roštilj i svježe salate.

GALIĆ ROSÉ 2016. CIJENA 85 KN (BORNSTEIN)

Izvor fotografije: Miva&Mohor

Vinarija Galić u 2016. je napravila jedan od svojih najboljih rosea do sada, iako su i inače pouzdani i redovno nam serviraju vina zaista visoke kvalitete. U ovom se konkretnom vinu vidi umješnost glavnog enologa Slavena Jeličića i koliko su preciznost i tajming u proizvodnji rosea bitni. Savršene je bistre, nježno ružičaste boje mesa lososa, na nosu atraktivno, uglavnom voćnih aroma, a u ustima s jedne strane zavodljivo sočno, a s druge intenzivno i dugačko. Apsolutna delicija napravljena od sorti cabernet sauvignon, merlot i 10% pinot crni.

KOZLOVIĆ VIOLETTA ROSÉ 2016. CIJENA 75 KN (VIVAT)

Izvor fotografije: Vrutak

Rose Violetta iz vinarije Kozlović prošla je dug put od slatkastog vina dobivenog od muškata hambuga prije desetak godina do današnjeg suhog i osvježavajućeg rosea dobivenog od terana i merlota u kojem ovisno o karakteristikama berbe udio terana raste ili pada. Radi se o vinu savršenog balansa između voćnosti i svježine, s prekrasnim mirisom na crveno bobičasto i jagodičasto voće. Iznimno atraktivnog finiša sa stanovitom slasti i istovremenom svje- žinom na retrookusu. Bogato, živo i neodoljivo zavodljivo vino.

KORTA KATARINA ROSÉ 2016. CIJENA 122 KN (MIVA)

Izvor fotografije: Vrutak

Iz renomirane Korta Katarine nam iz protekle berbe stiže pravo remek-djelo minijature. Vino će do izlaska na tržište još malo sa- čekati, ali trenutni stadij vina je impresivan. Nije tipičan rose kao ostali iz ove recenzije. Tamnije je boje, punijeg i zrelijeg okusa, ali istovremeno jednako svjež i mirisan. Trideset posto vina je crljenak koji je njegovan na talogu u 5 godina starim baricima, a 70% od plavca malog dobivenog standardnom vinifikacijom za rose i odležavanjem u inoksu. Grožđe je ubrano na čuvenom Postupu. Rose na originalni dalmatinski način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:39