SAVRŠENI ZA TOPLE DANE

VINSKA ŠKOLA: Odabrali smo najbolja ružičasta vina za vaš ručak!

    AUTOR:
    • Saša Špiranec

  • OBJAVLJENO:
  • 18.06.2017. u 08:29

Rose
Getty Images/iStockphoto

Počastite se jednim od ovih vina, donosimo izbor za svačiji džep!

Savršeni za ljetne dane!

IVAN BUHAČ ROSÉ 2016. CIJENA 25 KN (VRUTAK)

 

Izvor fotografije: Vrutak

Apsolutni šampion festivala kad je u pitanju omjer cijene i kvalitete. Iz podruma obitelji Buhač iz Iloka koja je i inače poznata po pristupačnim vinima dobre kvalitete. Mirisan i nježan rose dobiven od sorti cabernet sauvignon i frankovka u omjeru 50% svaka. Zavodljivih aroma crvenog bobičastog voća u ustima, blagog okusa osvježavajućeg karaktera te finog i čistog retrookusa srednjeg trajanja. Vino koje će zadovoljiti svačiji ukus i koje je idealni izbor za veća druženja, osobito u prirodi uz roštilj i svježe salate.

GALIĆ ROSÉ 2016. CIJENA 85 KN (BORNSTEIN)

 

Izvor fotografije: Miva&Mohor

Vinarija Galić u 2016. je napravila jedan od svojih najboljih rosea do sada, iako su i inače pouzdani i redovno nam serviraju vina zaista visoke kvalitete. U ovom se konkretnom vinu vidi umješnost glavnog enologa Slavena Jeličića i koliko su preciznost i tajming u proizvodnji rosea bitni. Savršene je bistre, nježno ružičaste boje mesa lososa, na nosu atraktivno, uglavnom voćnih aroma, a u ustima s jedne strane zavodljivo sočno, a s druge intenzivno i dugačko. Apsolutna delicija napravljena od sorti cabernet sauvignon, merlot i 10% pinot crni.

KOZLOVIĆ VIOLETTA ROSÉ 2016. CIJENA 75 KN (VIVAT)

 

Izvor fotografije: Vrutak

Rose Violetta iz vinarije Kozlović prošla je dug put od slatkastog vina dobivenog od muškata hambuga prije desetak godina do današnjeg suhog i osvježavajućeg rosea dobivenog od terana i merlota u kojem ovisno o karakteristikama berbe udio terana raste ili pada. Radi se o vinu savršenog balansa između voćnosti i svježine, s prekrasnim mirisom na crveno bobičasto i jagodičasto voće. Iznimno atraktivnog finiša sa stanovitom slasti i istovremenom svje- žinom na retrookusu. Bogato, živo i neodoljivo zavodljivo vino.

KORTA KATARINA ROSÉ 2016. CIJENA 122 KN (MIVA)

 

Izvor fotografije: Vrutak

Iz renomirane Korta Katarine nam iz protekle berbe stiže pravo remek-djelo minijature. Vino će do izlaska na tržište još malo sa- čekati, ali trenutni stadij vina je impresivan. Nije tipičan rose kao ostali iz ove recenzije. Tamnije je boje, punijeg i zrelijeg okusa, ali istovremeno jednako svjež i mirisan. Trideset posto vina je crljenak koji je njegovan na talogu u 5 godina starim baricima, a 70% od plavca malog dobivenog standardnom vinifikacijom za rose i odležavanjem u inoksu. Grožđe je ubrano na čuvenom Postupu. Rose na originalni dalmatinski način.

Tagovi

Iz drugih medija

Izdvajamo