Za sve!

VODA I KUHANJE: Devet načina kako voda može popraviti stvar!

 Getty Images
Nitko neće odbiti ukusnu kremastu tjesteninu, ali za dodatnu kremoznost i obavijanje ama baš svakog djelića tjestenine, sačuvajte malo vode od kuhanja

Iako voda nije sastojak o kojemu često razmišljamo, budući da smo njome okruženi, ne moramo isticati kako se radi o najvažnijem sastojku u kuhanju. Ništa ne čini bolju emulziju od malo vode ili dobar dressing za salatu. Donosimo vam devet načina kako voda može poboljšati ili spasiti stvar!

Napravite najbolju juhu

Cream of Broccoli Soup with Cheddar Cheese and Fresh Bread.
Getty Images/iStockphoto

Vrlo često kada radimo guste juhe, one se znaju zgusnuti tijekom stajanja. To vrijedi za bilo koje juhe u koje dodajemo krumpir, budući da se škrob počinje stiskati. Iskoristite vruću vodu (ne temeljac) kako biste razrijedili juhu i dostigli savršenu konzistenciju.

Najkremastija tjestenina

Spaghetti in pan with cheese sauce
Getty Images/iStockphoto

Nitko neće odbiti ukusnu kremastu tjesteninu, ali za dodatnu kremoznost i obavijanje ama baš svakog djelića tjestenine, sačuvajte malo vode od kuhanja. Škrob u njoj će zgusnuti umak i dobiti ćete najukusniju tjesteninu ikad!

Pripremite savršeno povrće

Green beans with toasted almonds, in black bowl over dark slate.  Overhead view.
Getty Images/iStockphoto

Kada sotirate povrće na tavi s malo ulje, obično se događaju dvije stvari: ili ono zagori na rubovima ili vi pokušavate to spriječiti pa dodajete previše ulja što rezultira masnim povrćem. Dodajte samo žlicu vode i stvar je riješena!

Poširana jaja

spinach and poached egg toast
Getty Images

Kada poširajte jaja, uvijek uz sebe imajte zdjelu hladne vode. Kada su jaja gotova, prebacite ih u zdjelu. To će spriječiti njihovo raspadanje prije posluživanja!

Umak iz tave

Gravy in a copper pot top view
Getty Images/iStockphoto

Znate ono kada pečete ukusno meso u tavi, a mali dijelovi mesa i svi ukusni sokovi ostanu zalijepljeni za nju? To je nešto što nikako ne smijete baciti! Dodajte samo koju žlicu vode u tavu i napraviti ćete najukusniji umak iz tave!

Popravite propalu rastopljenu čokoladu

Homemade Chocolate Hazelnut Spread on a Background
Getty Images/iStockphoto

Sigurno vam se dogodio slučaj da topite čokoladu s maslacem, ali u jednom trenutku se masnoća i čokolada počnu odvajati. Nemojte odmah sve baciti! Dodajte samo jednu žlicu vode i žestoko miješajte. Ponavljajte postupak dok se masnoća i čokolada ponovno ne spoje!

Pecite bolje kolače

Large muffins on the table. Toned.
Getty Images/iStockphoto

Ako pečete biskvite ili tvrde keksiće, u pećnicu zajedno s njima stavite i posudu vode koja će stvarati ugodnu paru i učiniti da vaš biskvit i keksići budu savršeno mekani.

Oživite uvenulo začinsko bilje

Fresh herbs, basil leaves, thyme, oregano, mint, rosemary on rustic wood background.
Getty Images/iStockphoto

Samo ga uronite u veliku zdjelu vode s ledom. Začinsko bilje će oživjeti, a isto vrijedi i za povrće poput rotkvica, zelene salate, matovilca…

U dressingu za salatu

Shot of ingredients on a tablehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/790436.jpg
Getty Images/iStockphoto

Ne želite velike hrpice dressinga na jednom dijelu salate, a malene na drugom. U vaš dressing dodajte malo vode koja će dressing učiniti savršene konzistencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:10