Vodič: Gdje dobro jesti za 50 kuna?

Bilo da želite domaću spizu, nešto fancy, ili nešto treće ovo su adrese koje treba posjetiti ako već niste

Ekipa naših kolega iz Likea! malo je istražila ponudu gdje jesti za manje od 50 kuna, a uredništvo Dobre hrane odabralo je 12 mjesta gdje možete dobro pojesti za 50 kuna, ali i niže.

Zagreb:

  • Rougemarin– i na Likeovoj top listi istaknut kao jedan od pobjednika, RougeMarin konstantno drži kvalitetu uz prihvtaljivu cijenu i dozu mašte koja nas uvijek iznanadi. Stalno organiziraju gastro evente od kojih vam cure sline pa tako ove subote pripremaju Burger party s totalno neobičnim burgerima koje nemate prilike drugdje probati. Ovdje idete i na nešto na žilicu i na dobar komad mesa i na cheesecake i na burger. Više o njima pronađite ovdje.
  • Bistro Šalša – također jedan od pobjednika na Likeovoj top listi. Šalša u svojim dnevnim jelima daje odmak od rutine, ali i čistu klasiku. Tako ćete ondje pojesti dobru punjenu papriku s pireom ljeti, dok će vam sad nuditi sinjske arambašiće od junećeg ramsteka u kiselom kupusu kuhane s domaćim suhim mesom na pireu od krumpira, pečena oileća prsa u umaku od kopra i sporo pečeni svinjski vrat i to najčešće za cijenu do 40 kuna. Više o njima pronađite ovdje.
  • Bistro 75 – ovdje idete na genijalne sendviče recimo ako vam se sviđa kombinacija sporo kuhanih junećih rebara u crnom vinu posluženih s rukolom i hamburger pecivu ali i ako želite pjat lešade, istraske maneštre ili ste se zaželjeli pojorskog bronzinića. Više o njima pronađite ovdje.
  • La Štruk – Elizabeth Taylor se svojedobno “gušila” u Esplanadinim štruklima, ali vjerujemo da je probala i ove u Skalinskoj da bi je ostavili bez riječi. Šarmantan interijer i nadjevom bogati štrukli u potpuno ludim kombinacijama. Mi smo ih probali s borovnicom i obične sa sirom i bili su baš dobri, a više o njima saznajte ovdje.
  • Umami – yakitori i pad thai su jela koje im ljudi najviše uzimaju. Zgodna, cijenom prihvatljiva hrana s daškom istoka od nedavno i na dvije adrese u Skalinskoj i na Horvaćanskoj. Više o njima saznajte ovdje.
  • Apetitlih – nedaavno otvoren šarmantan restorančić služi apetitlih jela na žlicu, krvavice, zelje, buncek, teleća jetrica, svinjsko pečenje sa restanim i štrdule koje sami rade pa ako vam je do domaće klope evo jedne adrese. Više o njima saznajte ovdje.
  • Njummy – Ako ste u Ilici i ponovno željni domaće klope Njummy bi mogao biti dosta dobar izbor. Lungić s pancetom u umaku od šljiva, samoborski s pireom, pijani gulaš ili pileći file punjen brokulom i gorgonzolom za 30 kuna. Ovdje jedete kao doma. Skoro kao doma jer nigdje nije kao doma Više o njima saznajte ovdje.
  • Kralj Kobasa – “Ne budi mrk dođi i omasti brk…”tako bi vas Mate Janković i ekipa iz Das Kobasa pozvala na guštanje kod njih. Mi smo probali pečenicu s namazom od čvaraka, kiselim krastavcima, dijon senfom, špekom, lukom i hrenom te bijelu kobaju. Uz propisno hladnu pivicu jako zanimljivo. Više o njima saznajte ovdje.
  • Bedem, Varaždin – zeleni štrukli punjeni mesom fazana, trganci s rahuom od povrća, risotto od buče, domaće knedlice sa šljivama koje sami rade. Dobra domaća hrana s malim odmakom za više nego prihvatljivu cijenu. Više o njima saznajte ovdje.
  • Konoba Mornar, Rijeka – Mornar su renovirali i samim time mu udahnuli novi život. Sad je uređenje u shabby chic stilu s zanimljivim detaljima koji cijeli ambijent čine toplijim. Ovdje ćete pojesti nešto manju porciju ali vrlo pristojnih domaćih jela što mesnih što ribljih po prihvatljivim cijenama. U Rijeci ste i razmišljate gdje pojesti dobru marendu uz lijep ambijent Mornar bi mogao biti baš dobar izbor. Više o njima saznajte ovdje.
  • Bokeria, Split – Bokeria je postala omiljeno mjesto zbog prihvatljivih cijena i raznovrsne ponude. Bombolini, meze i želja da precrtaju živopisnu španjolsku boqueriu (glavna tržnica u Barceloni) u naše krajeve očito im je pošla za rukom. Više o njima saznajte ovdje.
  • Corto Maltese, Split – jedna od adresa koja je bljesnula tijekom ljeta. Simpatičan interijer s notom shabby-chica te s naglaskom na stripu prati i zgodan meni. Velike porcije, dobra hrana, ne baš sjajan izbor vina, ali za svaki preporuku Strip njoki – s umakom od crnila od sipe te klicama – i Balote bez bulina – kako se zovu odlične polpete s palentom i šalšom. Više o njima saznajte ovdje.

Foto: Iz njihove knjige utisaka…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:23