Kratko, slatko, kiselo, odlično!

VRIJEME KOKTELA: Trikovi za pripremu savršene caipirinhe!

 Getty Images/iStockphoto
I recept, naravno!

Caipirinha ima samo tri glavna sastojka, ali ju redovito diljem svijeta rade na krive načine. Autentična caipirinha započinje s cachacom, pićem od destilirane šećerne trske koje Brazilci konzumiraju u poprilično velikim količinama tijekom cijele godine. Ovo je piće koje bi svatko trebao znati napraviti, zato vam donosimo trikove s kojima nećete pogriješiti!

Kvalitetna limeta

http://blogtoscano.altervista.org/fr.jpg
Getty Images/iStockphoto

Kvalitetna limeta je prvi korak ka dobroj caipirinhi. Odrežite oba vrha limete i prepolovite ju uzdužno. Izvadite opnu u sredini pa limetu izrežite na osam jednakih kockica.

Neka bude kratka

refreshing drink of lime with ice
Getty Images/iStockphoto

Caipirinha se smatra kratkim pićem. Zato nemojte pretjerivati. Konzumira se hladna i konzumira se brzo! Služi se u niskoj čaši s kockama leda, što je čaša veća to se led brže topi i utječe na slatkoću pića.

Lagano miješajte

Original Caipirinha is made of:
Getty Images/iStockphoto

Što više miješate limetu sa šećerom to se ispušta više ulja i sokova iz kore limete pa piće postaje gorko.

Koristite pravi šećer

Brown sugar on wooden background
Getty Images/iStockphoto

Samo Demerara šećer dolazi u obzir. On je nešto između običnog šećera i smeđeg šećera. Ono što je bitno jest da on nije presladak pa ne maskira sam okus pića.

Svakako ju ukrasite

Still life with caipirinha cocktail and ingredients on a wooden background
Getty Images/iStockphoto

Nemojte zaobići krišku limete na rubu čaše, a možete se poigrati i sa paprom ili koromačem. Također, kad je piće gotovo dodajte prstohvat šećera.

Ovo nemojte raditi

Getty Images/iStockphoto

Nemojte miješati drugo voće ili citruse u caipirinhu. Ne pokušavajte promijeniti savršenstvo! Limeta, kockice leda, šećer i cachaca (jako alkoholno piće destilirano od svježe šećerne trske) su sve što vam treba.

Recept za savršenu caipirinhu

Trebat će vam:

1 limeta izrezana na 8 kockica
3 čajne žličice Demerara šećera
60 ml cachace
par kockica leda

Caipirinha on wood table with lime decoration
Getty Images

Priprema:

Limetu stavite u staklenu čašu, neka kora bude na dnu čaše. Po limeti pospite šećer, nježno pomiješajte. Dodajte cachacu, promiješajte, dodajte kockice leda i ponovno promiješajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 21:32