Pravilna priprema

Zašto je vaš zeleni čaj gorak?

 Getty Images/iStockphoto
Od sada će biti baš kakav treba!

Situacija: čitate odličnu knjigu. Želite osvježiti svoj organizam ili zamijeniti kavu nečim zdravijim. Zeleni čaj je izvrsno rješenje za to! Ipak, koliko god bio blagotvoran za organizam, jednostavno nije ukusan ukoliko je previše gorak.

Pripazite da:

  • vruća voda koja će poslužiti za zeleni čaj bude oko 80°C
  • nemojte listiće prelijevati vrućom vodom, već obratno - stavite ih u vruću vodu
  • procijedite i poslužite

Getty Images/iStockphoto

Također, ukoliko kupujete kvalitetnije zelene čajeve i mješavine, nemojte bacati listiće nakon jedne uporabe, budući da ih možete uzastopno koristiti naredna 3 do 4 sata.

Još nekoliko ideja i savjeta

Ako volite eksperimentirati s okusima, sljubite zeleni čaj s medom ili đumbirom.

Zeleni čaj pomaže u liječenju lakših površinskih opeklina i nadraženosti kože. Listiće čaja stavite u hladnu vodu te nakon nekoliko minuta tako aromatiziranom vodom pređite preko problematičnih mjesta.

Ako imate problema s neugodnim mirisima, zeleni čaj bi i ovdje mogao pomoći. Primjerice miris ribe ili luka na prstima, nestat će ako listiće čaja utrljate u dlanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:58