Sastojci:
- KORE
- 40 dag glatkog brašna
- 15 dag šećera u prahu
- 15 dag maslaca
- 1 jaje
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
- naribana korica 2 limuna
- KREMA
- 5 dl mlijeka
- 20 dag šećera
- 5 dag brašna
- 20 dag maslaca
Priprema:
Za kore pomiješajte sve sastojke. Umijesite tijesto pa ga podijelite na tri dijela. Razvaljajte ih na veličinu lima pa pecite svaku oko 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzija. Za kremu skuhajte zajedno mlijeko, šećer i brašno. U ohlađenu smjesu dodajte maslac i sok od limuna pa lagano miksajte na niskoj brzini. Gotovom kremom premažite dvije donje kore, a gornju pospite šećerom u prahu. Stavite pitu u hladnjak da se stisne, zatim narežite na kocke željene veličine.