Brza pileća paella

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • žličica šafrana
  • 2 žlice vrele vode
  • žlica maslinova ulja
  • 4 pileća filea
  • 1 luk
  • 1 i pol žličica slatke crvene paprike
  • 1 ljuta papričica srednje veličine
  • 2 šalice riže
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • šalica graška
  • 1/4 šalice peršina

Priprema

1. korak

Stavite šafran u posudu i prelijte ga proključalom vodom te ostavite pet minuta. U međuvremenu u velikoj i dubljoj tavi zagrijte ulje.

2. korak

Na vrelo ulje bacite piletinu narezanu na kockice i nasjeckani luk te ih pecite tri do četiri minute, dok ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte potom slatku papriku, nasjeckanu ljutu papričicu i rižu i dobro izmiješajte.

3. korak

Potom dolijte vodu sa šafranom. Ponovno sve zagrijte dok ne proključa, a onda smanjite vatru. Pustite da se krčka poklopljeno, povremeno promiješajte, a nakon 15-18 minuta (ili kada riža omekša) dodajte grašak i peršin. Posolite i popaprite te dobro izmiješajte.

4. korak

Savjet: Ovo je recept za jednostavniju verziju paelle, bez ribe i morskih plodova. No, ako želite jesti najpopularniju paellu, sastojke ne treba puno mijenjati. Samo dodajte kuhanu ribu, školjke, lignje i sl. te bijelo vino. Paella se tijekom 20. stoljeća proširila iz Španjolske , a prema tradiciji, kuhaju je muškarci i jede se direktno iz paellere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:26