Trebat će vam:
4 jaja 10 dkg šećera 20 dkg maslaca 10 dkg čokolade za kuhanje 4 žlice brašna 0.5 l slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje 1 žlica šećera |
Priprema:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema.