Čokoladna torta s bananama

    AUTOR:
    • Dobra hrana

  • OBJAVLJENO:
  • 08.11.2012. u 11:24

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • Biskvit:
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 70 g maslaca
  • 70 g tamne čokolade
  • 60 ml mlijeka
  • 60 ml kipuće vode
  • žličica arome vanilije
  • 200 g oštrog brašna
  • 40 g gorkog kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • Za natapanje biskvita:
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice ruma
  • Krema:
  • 500 g banana
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 300 g mliječne čokolade
  • 2 žlice ruma

Priprema

1. korak
Za biskvit pripremite okrugli kalup promjera 24 (ili 26) cm. Dno mu obložite pek papirom, stranice namastite i lagano pobrašnite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

2. korak
Odvojite žutanjke pa ih izmiksajte pjenasto sa šećerom, dodajte vaniliju, rastopljeni maslac i rastopljenu čokoladu, mlijeko i kipuću vodu.

3. korak
Oštro brašno izmiješajte s kakaom, praškom za pecivo, sodom i solju pa prosijte u smjesu. Izmiksajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s prstohvatom soli pa ručno umiješajte u smjesu. Pecite 40-ak min.

4. korak
Kad se biskvit potpuno ohladi, prerežite ga na tri podjednaka dijela. Za kremu, banane ispasirajte u pire. Dodajte im rum i čokoladu otopljenu na pari. Rum možete i izostaviti. Vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag (ako nije dovoljno čvrst, dodajte 1 šlagfix). Pomiješajte s čokoladnom smjesom i dobro sjedinite.

5. korak
Na pladanj položite donji biskvit, natopite ga mješavinom ugrijanog mlijeka i ruma (rum opet možete po želji izostaviti), premažite trećinom kreme, poklopite drugim biskvitom, opet natopite i premažite drugim dijelom kreme te na kraju na sve položite treći biskvit. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu i ukrasite je po želji.

Tagovi

Najčitanije