PILETINA ZA RUČAK

DA NE BUDE DOSADNA: Marinirana pileća prsa s kukuruznim krekerima

 Marko Miščević
Volimo piletinu!

Trebat će vam:

500 g pilećeg filea
5 žlica jogurta
sok pola limuna
majčina dušica
sol i papar

Priprema:

Pileća prsa prerezati po duljini te začiniti solju i paprom. Od limunova soka, jogurta i listića majčine dušice pripremiti marinadu i u nju staviti komade piletine. Poželjno da piletina neko vrijeme bude u marinadi prije pečenja ili to učiniti dan prije i staviti u frižider. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći 30 minuta u plićem plehu. Dok se piletina peče, pripremiti salatu od svježeg povrća.

1 zelena, crvena i žuta paprika
1 krastavac
glavica ljubičastog luka
8 mini rajčica
1 češanj češnjaka
maslinovo ulje
sok pola limuna
svježi peršin
sol i papar

Marko Miščević

Priprema:

U zdjelu staviti povrće nasjeckano na kockice, začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom i sitno nasjeckanim peršinom.

Kukuruzni krekeri

100 g kukuruznog brašna
550 ml pilećeg temeljca
žlica maslaca, žlica maslaca
žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Zakuhati temeljac te usuti kukuruzno brašno te neprestano miješati pjenjačom 10 minuta. Na kraju kuhanja dodati maslac, parmezan i peršin. Pustiti da gotova smjesa odstoji 10 minuta te je uliti u kalup obložen plastičnom folijom. Poželjno je da kalup bude pravokutnog oblika. Staviti u zamrzivač da se smjesa dobro ohladi. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva te u pleh obložen papirom za pečenje slagati ohlađenu kukuruznu smjesu izrezanu na 3-4 mm debele trakice te peći 25 minuta. Da bi pojednostavili pripremu jela, meso marinirajte večer prije i skuhajte smjesu za kukuruzne krekere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:41