Trebat će vam:
500 g pilećih filea timijan 2 češnja češnjaka 1 ljubičasti luk 1 crvena paprika 1 svježi krastavac 1 žuta paprika nekoliko mini rajčica sjemenke kumina maslinovo ulje 100 g kus kusa 1 limun komorač malo borovnica slatka paprika sol i papar |
Priprema:
Pileći file narezati na tanje komade, staviti u posudu i marinirati sjeckanim ljubičastim lukom, češnjakom, timijanom, crvenom slatkom paprikom, solju, paprom i maslinovim uljem. Ostaviti sa strane da odstoji sat vremena prije pečenja. Dok se meso marinira, kus kus preliti kipućom vodom, prekriti plastičnom folijom i pustiti da nabubri. U mužar staviti sjemenke kumina, zdrobiti, staviti u kus kus i staviti sa strane. Papriku i krastavac narezati na kockice, mini rajčice na četvrtine i staviti u veću zdjelu. Nasjeckanom povrću dodati začinjeni kus kus, malo maslinova ulja te koricu i sok jednog limuna i lagano izmiješati. Zagrijte gril tavu i ispecite mariniranu piletinu. Na istoj masnoći popržiti i komorač izrezan na kriške. Gotovom jelu dodati borovnice.