DOBRI RECEPTI

RECEPTI ZA DOBRU ZABAVU: Dobra klopa za još bolja ljetna druženja!

 Getty Images/iStockphoto
Recept za dobru zabavu je vrlo jednostavan. Potrebna je dobra ekipa, malo dobre volje, puno smijeha, deset tanjura sa svih strana, čaše raznih oblika i ... naravno, hrana!

Zajendička priprema dobre klope je najbolja zabava, međutim dobro je i unaprijed skuhati ciklu, očistiti ribice, prepržiti patlidžane za namaz... Jer to su neki od sastojaka koji će vam trebati za pripremu ovih šest ukusnih recepata za nezaboravna druženja!

Krumpir punjen salatom od krastavaca i kopra

Warm baked potato with homemade sour cream, garnished with chives and rosemary and served on a white plate.
Getty Images/iStockphoto

Skuhati krumpir u ljusci pa ga ohlađenog razrezati uzdužno da se napravi džep. Krastavce naribati pa pomiješati s jogurtom, kiselim vrhnjem, nasjeckanim češnjakom, koprom, solju i paprom. Napuniti salatom krumpir.

Salata s halloumi sirom

1 pakiranje halloumi sira
1 šaka zelene salate po željia
1 šaka kiselice
1 šaka rikule
pola crvene paprike
sol
maslinovo ulje
jabučni ocat

Roasted carrot and parsnip with honey,toss with organic baby spinach adding grilled Halloumi  cheese.
Getty Images/iStockphoto

Papriku izrezati na trake, a sir na tanje ploške pa ih ispeći na roštilju ili grill tavi. Pomiješati salate i začiniti ih solju, octom i uljem te rasporediti papriku i halloumi sir po salati. Pokapati s još malo malsinova ulja.

Salata od cikle, feta sira i mladog luka

1 kg cikle
200 g feta sira
3 mlada luka
aceto balsamico
malsinovo ulje
sol
papar

beet salad and feta cheese
Getty Images/iStockphoto

Ciklu skuhajte pa kad se ohladi, ju ogulite i narežite na kockice zajedno s feta sirom. Dodajte nasjeckani luk, bijeli i zeleni dio. Začinite solju, paprom, octom i malsinovim uljem. Nježno promiješajte.

Namaz od patlidžana

3 patlidžana
2 češnja češnjaka
peršinov list
sol
maslinovo ulje

Getty Images/iStockphoto

Patlidžane zarežite i napravite mali džep te ih posolite. Stavite ih peći na 200 stupnjeva oko pola sata. Ohladite ih i izvadite im meso. Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, sol i malsinovo ulje pa sve izradite u gustu pastu pomoću vilice ili štapnog miksera. Mažite na prepečeni kruh.

Špageti sa srdelama i kruhom

500 g srdela
400 g špageta
pola bageta
3 češnja češnjaka
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
ribani parmezan

A delicious plate of spaghetti with sardine sauce.
Getty Images/iStockphoto

Srdele očistite pa ih ispecite na tavi. Baget nasjeckajte na sitnije komadiće pa ga također pripržite na tavi. Dodajte mu sjeckani peršin i češnjak. Skuhajte špagete, ocijedite ih pa ih pomiješajte s kruhom i srdelama. Pokapajte malsinovim uljem i ribanim parmezanom.

Savjet: U špagete možete dodati i pelate, ako želite sočniji crveni umak.

Tortilje s hladnom salatom od piletine

1 pileća prsa
1 krastavac
1 žlica nasjeckanih kapara
1 paprika
1 čaša jogurta
malo kiselog vrhnja
malo senfa
peršinov list
sol
papar
8 tortilja

Getty Images

Ispecite piletinu i ohladite ju i isjecite na manje komade. Pomiješajte ju s jogurtom, kiselim vrhnjem, nasjeckanim krastavcem, kaparima, paprikom, senfom, peršinom, soli i paprom. Smjesom napunite tortilje. Ako volite pikantno dodajte malo sušenog čilija ili svježe ljute papričice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:57