Domaća sarma

    AUTOR:
    • Dobra hrana

  • OBJAVLJENO:
  • 03.12.2012. u 19:30

Težina pripreme: srednje
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 glavica kiselog kupusa (oko 2 kg)
  • 60 dag mljevenog mesa
  • 1 žličica crvene paprike
  • 10 dag riže
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 glavice luka
  • 10 dag slanine
  • 30 dag suhih rebrica
  • 50 ml ulja
  • sol i papar

Priprema

1. korak
Luk očistite i narežite ga na kockice, kao i slaninu. Sve prepržite, pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i sve prelijte preko mljevenog mesa.

2. korak
U posudu za miješanje dodajte malo crvene paprike, soli, papra, riže, nasjeckanog peršina i sve skupa umiješajte u jednoličnu smjesu.

3. korak
Listove kupusa odvojite od glavice, zatim zadebljanja pri kraju listova obrežite tako da budu posvuda iste debljine.

4. korak
U svaki list stavljajte malo smjese i uvijte male valjke. Uvijate ih tako da prethodno poklopite jednu stranu, zatim uvijete, potom drugu stranu ugurate unutra.

5. korak
U posudu na dno poslažite malo rezanog kupusa pa u krug poredajte sarmu. U sredini ostavite rupicu za ostatak kupusa i rebrica, zatim malo nasjeckanog luka i ostatak crvene paprike.

6. korak
Podlijte vodom da prekrijete sarmu i kuhajte oko 2 sata uz povremeno protresanje posude. Na kraju po želji možete napraviti laganu zapršku, a možete servirati i tako.

Tagovi

Najčitanije